Kokkupõrke tagajärjel paiskus vedur rööbastelt välja ja külili, samuti jooksis röööbastelt maha kolm reisivagunit, ent need jäid püsti, rääkis päästeameti pressiesindaja Ott Laido BNS-ile.

Õnnetuse tagajärjel hukkus kütuseveokis kaassõitjana viibinud naisterahvas, veoki juht viidi raskete vigastustega haiglasse.

Reisirongis viibis õnnetuse ajal 149 inimest, kellest mõned vajasid ka esmaabi. “Praegu pole teateid, et kedagi rongisolnutest oleks haiglasse viidud,” rääkis Laido.

Veokis olnud kütus kokkupõrke tagajärjel ei plahvatanud, praeguseks on peatatud ka leke. Esiaglsetel andmetel valgus maha hinnanguliselt kaks tonni kütust. Kokku oli tsisternveokis 20 tonni kütust.

Päästetööde tõttu on Auvere ülesõit nii rongi- kui autoliikluseks suletud, samuti on avalikuks liikluseks suletud terve lõik Auvere-Hiiemetsa teel.

Sündmuskohal hindavad olukorda ka päästeameti peadirektor Mati Raidma ja peadirektori asetäitja Ain Karafin.

Eesti Raudtee esindaja sõnul oli tõkkepuuta raudteeülesõit õnnetuse ajal töökorras ning punased ülesõitu keelavada tulukesed vilkusid.

Tallinn-Moskva liini opereeriva rongifirma EVR Ekspress teatel sõidavad vagunites viibinud reisijad bussidega Tallinnasse.

Suurimat kahju tegi rongifirma esindajate sõnul kokkupõrge luksvagunile Imperaator, mille kahjustused ei luba sel vagunil enam ilmselt reisijaid teenindada. Reisijaid vagunis kokkupõrke hetkel ei olnud, teenindajad pääsesid kriimustuste ja suure ehmatusega.

Rongifirma tänab päästeametit ja politseid operatiivse ning professionaalse tegevuse eest.