Infoühiskonna arengukava rakendusplaani rahaline maht on 29,5 miljonit eurot, vahendab BNS.

Uues plaanis on võrreldes eelnevatega lisandunud rohelise infotehnoloogia kasutuse edendamine Eestis. Suuremat osa muudest tegevustest on alustatud juba varem, selgub valitsuse kommenteeritud päevakorrast.

Eelmise rakendusplaani täitmine on Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi hinnangul toimunud üldjoontes planeeritult. Osa sihtidest on saavutatud või isegi ületatud, näiteks Eesti elanike teadlikkus avaliku sektori pakutavatest e-teenustest, samuti on kõrge elanike ja ettevõtjate rahulolu e-teenustega. Samas on kavandatust maha jäänud avaliku sektori veebide viimine vastavusse puuetega inimestele ligipääsu tagamise nõuetele.

Kava rahastus pärineb nii Euroopa Liidu struktuurivahenditest, Norra toetusest kui ka Euroopa Komisjoni vahenditest.

Samas on valitsusel kavas kinnitada innovatsioonipoliitika komisjoni uus koosseis järgmiseks kolmeks aastaks, kuna eelmise komisjoni volitused on lõppenud.

Komisjoni esimeheks on kavas nimetada majandus- ja kommunikatsiooniminister ja aseesimeheks Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusarengu asekantsler ja liikmeteks Almar Proos, Antti Toppi, Epp Vodja, Erki Mölder, Henry Kattago, Indrek Reimand, Jaak Margus Klaar, Jaan Meikup, Jaan Puusaag, Magnus Urb, Mait Palts, Marina Kaas, Priit Põldoja, Raul Parusk, Robert Kitt, Rolf Relander, Seth Lackman, Tarmo Kriis, Tiit Tammemägi, Valdo Kalm ja Viljar Arakas.