Kultuuripreemia (200.000 krooni) pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest määrati Hugo Lepnurmele postuumselt.

100.000-kroonised aasta kultuuripreemiad said mullu linastunud mängufilmi "Georgica" eest Sulev Keedus, Madis Kõiv, Evald Aavik, Rein Kotov ja Roland Kolman.

Eri Klas saab aasta kultuuripreemia kontserttegevuse ja oluliste muusikaürituste initsieerimise eest ja Jaan Kross romaani "Paigallend" eest.

Lavastaja Lembit Peterson saab preemia lavastuste "Antigone", "Väiksed komöödiad", "Pelleas ja Melisande" ning "Harjumuse jõud" eest Teatrumis ja Eesti Draamateatris ning helilooja Eino Tamberg saab preemia IV sümfoonia eest.

Riigi spordipreemia pikaajalise tegevuse eest (100.000 krooni) saab korvpallitreener Ilmar Kullam silmapaistvate sportlike tulemuste eest tippsportlasena, treenerina, õppejõuna ja korvpallikoolkonna kujundajana.

Mitmevõistleja Erki Nool saab 50.000-kroonise aastapreemia maailmakarikasarja võidu ja Euroopa meistritiitli võitmise eest kümnevõistluses, treener Mati Alaver Eesti murdmaasuusatamise rahvuskoondise ettevalmistamise eest Nagano taliolümpiamängudeks ja Valter Lenk üliõpilasspordi arendamise ja Tartu üliõpilasmängude ellukutsumise eest.

Preemiad antakse üle vabariigi aastapäeval Toompeal.