10.04 Arvestades ELis valitsevaid probleeme ning pingestunud rahvusvahelist julgeolekuolukorda, teeb IRL ainumõeldava käigu ning alustab valimiskampaaniat musitava Putini ja Savisaare pildiga. Esialgu tundub, et nende kampaania sisuks on lihtsalt "Edgar on loll!".

16.04 "Tehtud!", "Aitab!", "Töötab!" ja teised rahva poolt palavalt armastatud klassikud saavad järje, kui Keskerakonna valimisloosungina kõlab "Rahu!". Muuhulgas paigutatakse vastav reklaam Rahumäe kalmistu bussipeatusesse.

Muide, räägitakse, et Keskerakonna kampaaniatiim on juba töös, et leida järgmisteks valimisteks veelgi tihendatum loosung. Väidetavalt on olnud juttu sellistest variantidest nagu "Jah!", "Ja!" või lihtsalt "!".

24.04 ERR-i valimisportaalis kogub kõigi teiste kandidaatidega võrreldes kordades rohkem vaatajaid Svetlana Ivnitskaja videointervjuu, milles ta lubab maksud annulleerida ning sõjaväed laiali saata. Politoloogid nimetavad Ivnitskaja valimist ainuvõimalikuks ja loogiliseks jätkuks Kreisiraadio saatmisele Eurovisioonile.

30.04 Pärast kolmenädalast rasket mõttetööd teemal, kuidas IRL-i valimisreklaami üle lüüa, tuleb Reformierakond välja kampaaniaga "Edgar on ka meie meelest loll".

09.05 Reformierakonna esinumber Andrus Ansip astub üles teleklipis "Vali kindlamast kindlam Euroopas", kus kasutatakse seitse korda sõna "kindlalt". Politoloogide hinnangul jääb enamiku valijate jaoks selgusetuks, mida Ansip reklaamis öelda soovib ja kas teda on siis kindel valida või mitte.

14.05. SDE kandidaat number 102 - Marju Lauristin peab Tartus Püssirohukeldris maha peo, kus 102 esimest saavad sooja prae ja kõik teised õlle 102 sendi eest. Õllesummer saab seega Tartus rivaali hüüdnimega Marjumällar. Mitusada peokülalist lubab kindlasti valima minna, kuid ei mäleta hommikuks, kelle poolt.

15.05 Edgar Savisaar lõikab Tallinna Raekoja platsil lahti maailma pikima kiluvõileiva, mida linlastele jagatakse. Kokkusattumine valimisperioodiga on juhuslik.

16.05. Levivad kuuldused, et valimisõigust on laiendatud lasteaialastele, sest  Laine Randjärv-Jänes avaldab video, milles peab kahekõnet käpiknukust jänesega, kelle lubab ka europarlamenti kaasa võtta.

Oma kolme peamise soovitajana loetleb Laine Randjärv-Jänes ette Laine Randjärv-Jänese, Laine Randjärv-Jänese ja Laine Randjärv-Jänese. Europarlamendi asemel läheb Randjärv-Jänes  Henrik Normanniga suvel komöödiatuurile Eesti vabaõhulavadele.

21.05 Edgar Savisaar avab Tallinnas munitsipaalpoe LIPO, mis inspireerib teravkeeli järgmist kaht päeva uute võimalike munitsipaalinstitutsioonide lühendeid välja mõtlema ning munitsipaallinnavalitsuse loomist kaaluma.

LIPO näol on tegu Eesti odavaima poe ja teemapargiga, kus saab nautida nõuka-aja võlusid nagu võimaluse puudumine ise kaubaga tutvuda ja vajadus seda müüjalt küsida. Esimesel päeval jõuab pood teenindada viit inimest. Poe avamine valimiskampaania ajal on juhuslik.