“Kuna meil pole ressurssi lennukiinimeste näol pakkuda, siis täna me kindlasti neile vabatahtlikele lennukit anda ei saa,” ütles Estonian Airi pressiesindaja Ilona Eskelinen

Eskelineni sõnul tuldi niigi juba vastu Eesti välisministeeriumile ühe lennuki andmisel. “Me peame arvestama oma graafikupõhiste lendudega ning oma meeskonna turvalisusega,” sõnas Eskelinen, et omaalgatuslikule humanitaarmissioonile lennuki andmist kaalutakse tõsiselt. Eskelinen ei eita siiski, et see homme või ülehomme võimalik oleks.

Ka Eesti Reservohvitseride Kogu (EROK) esindajast Gruusia tsiviilmissiooni korraldaja kinnitas, et täna suurima tõenäolisusega välja ei lennata. Esindaja sõnul tehakse tihedalt koostööd kõigi ümberkaudsete lennukompaniidega, kuid tänaseks ei ole lennukit anda võimalik neist kellelegi.

Üleskutsega minna Gruusiasse humanitaarabi kohale toimetama ning kriisitagajärgi likvideerima on praeguseks liitunud üle 120 inimese. EROK-i esindaja sõnul tehakse neist nüüd valik, et saada kokku 60-70-liikmeline rühm. Seejuures eelistatakse kaitseväelase või reservisti tausta ning “treenitud distsipliinitunnet ja koostööoskust rasketes oludes”.