Mina olen vabamüürlastega seotud juba 1933 aastast ja pean meie organisatsioonist väga lugu kui maailma kõige võimsamast.

Esiteks on kõik läänepoolkera kroonitud pead ja nende täiskasvanud perekonnaliikmed organisatsiooni liikmed, ja vanasti kuulus võim ju monarhidele. Teiseks on valdav enamus demokraatlike riikide peaministritest, parlamendijuhtidest jne. valitsejatest varem või hiljem vabamüürlaseks hakanud.

Aga kuna ma saan alles pärast isiklikku kontakti teada, kas keegi on vabamüürlane või mitte, siis ma ei saa ikkagi öelda, kas näiteks Tony Blair on organisatsiooni liige, kuigi eeldatavasti on.

Eestis oli vabamüürlus kaua aega suikunud seisus. Looþ, kuhu mina kuulun, oli ainuke Eesti looþ enne Teist Maailmasõda.

Mul on olnud palju kontakte Prantsuse, Inglise, Belgia, Skandinaavia jt. maade vabamüürlastega ning hindan nende inimlikku ja vaimset taset väga kõrgeks. Ei ole veel kohtunud ühegi alaväärtulsiku vabamüürlasega, kui mõistate, mida ma sellega öelda tahan.

Täpsem oleks öelda, et hindan nende humaanset taset väga kõrgeks.

Nõukogude ajal ei toimunud organisatsioonis midagi ja nähtavasti suutis Eesti siseministeerium peita nimekirjad. Olen olnud 17 aastat kinni kümnes erinevas laagris ja muidu vanglates, aga kogu selle aja jooksul ei puudutanud NKVD kordagi vabamüürluse teemat.

Minu arusaamise järele võtab see organisatsioon väga tugevasti hoogu ja on Eestis viimase kümne aasta jooksul jalad alla saanud.