Tallinna Teletorn kutsub kõiki laulu- ja tantsupeolisi kogema Eestimaa ilu puudutust. Vaade Teletornist on unikaalne nii Eestis kui ka Põhja-Euroopas. Sinu all laiuvad metsad, sillerdab Läänemeri, paistab Tallinna laululava ja kilukarbi vaade vanalinnale.

Teletorni soodustused laulu- ja tantsupeo esinejatele ja külalistele:

-5% soodustus kõigile laulu-ja tantsupeo piletite omanikele (1.juuni – 13.juuli). Kehtib pileti ettenäitamisel.
-10% soodustus kõigile laulu-ja tantsupeo esinejatele (1.juuni – 13.juuli). Kehtib käepaelaga.
Gruppidele iga 10 inimese kohta üks tasuta kollektiivijuhi pääse (1.juuni – 13.juuli). Kehtib rosetiga.
NB! Soodustused ei kehti eriüritustele ja ühispiletitele.

Eesti Vabaõhumuuseum on kui omamoodi küla, mis asutati linna piirile, kunagise Rocca al Mare suvemõisa alale 22. mail 1957. Siinse väärtusliku Eesti maa-arhitektuuri kollektsiooni moodustavad 74 paarist viimasest aastasajast pärit hoonet.

Eesti Vabaõhumuuseumi soodustused laulu- ja tantsupeo esinejatele ja külalistele:

Laulu- või tantsupeo esinejatele käepaela ettenäitamisel sissepääs muuseumisse soodushinnaga 3€ (28.juuni – 8.juuli).
Kuni 8-aastased lapsed pääsevad muuseumisse käepaela ettenäitamisel tasuta (28.juuni – 8.juuli).
Kooliõpilastele, tudengitele ja teistele, kellele muuseumis kehtib sooduspileti hind (3€), saavad käepaela ettenäitamisel muuseumisse soodushinnaga 2€ (28.juuni – 8.juuli).
Rosetiga (kollektiivide juhid) pääsevad muuseumisse tasuta (28.juuni – 8.juuli).
Laulu- või tantsupeo piletiga saab Vabaõhumuuseumi perepileti 10 euroga (28.juuni – 8.juuli).

1919. aastal asutatud Eesti Kunstimuuseum on tänaseks kasvanud viit erineva näituseprogrammiga muuseumi ühendavaks institutsiooniks, mille alla kuuluvad Kadriorus asuvad Kumu kunstimuuseum, Kadrioru kunstimuuseum ja Mikkeli muuseum ning vanalinnas asuvad Niguliste muuseum ja Adamson-Ericu muuseum.

Kunsti puudutus – Eesti klassikud kolmes kunstimuuseumis:

Suvel on kunstihuvilistel suurepärane võimalus vaadata Eesti Kunstimuuseumi kolmes filiaalis eesti klassikalist maalikunsti. Ringkäiku tasub alustada vanalinnast väikesest ja hubasest Adamson-Ericu muuseumist, mille väljapanekul „Põhjala lummuses” on esindatud Eesti kunstnike Põhjamaadest inspireeritud looming. Suundudes seejärel Kadrioru poole, jääb tee peale esimesena Mikkeli muuseum, mille näitus „Kuldaja värvid. Eesti klassikaline maalikunst Enn Kunila kollektsioonist“ toob vaatajate ette ühe märkimisväärseima erakogu ning armastatuimate Eesti kunstnike loomingu 20. sajandi esimesest poolest. Eesti klassikute sarja lõpetab Kumu kunstimuuseumis aga värskelt avatud „Nikolai Triik. Modernismiaja klassikud“.

Eesti Kunstimuuseumi soodustused laulu- ja tantsupeo esinejatele ja külalistele:

Laulu- ja tantsupeo esinejatele ja külastajatele on käepaela, roseti või peopileti ettenäitamisel kõigi Eesti Kunstimuuseumi filiaalide kaks piletit ühe hinnaga (25.juuni – 10.juuli).
Lisaks on käepaela, roseti või peopileti ettenäitamisel võimalik kahel inimesel ühe hinnaga külastada Kadrioru kunstimuuseumi püsikollektsiooni ja näitust „Eveline von Maydell. Mustvalge maailm“ (Weizenbergi 37) ning Niguliste muuseumis (Niguliste 3) avalikku restaureerimisprojekti „Rode altar lähivaates“

Eesti Ajaloomuuseumi Maarjamäe lossis on avatud Eesti Vabariigi ajalugu tutvustav suurnäitus „ISEOLEMISE TAHE“ ja Filmimuuseuminäitus „SIIN ME OLEME! Eesti filmi esimene sajand“. Samuti on avatud 3D fotonäitus „Tervitusi Revalist, Dorpatist, Narvast, Pernaust, Fellinist, Hapsalist ja Arensburgist. Sajanditagune linnafoto Eesti Ajaloomuuseumi fotokogus 3D“.

Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoones on avatud püsinäitus „VISA HING. 11 000 aastat Eesti ajalugu“ ja arheoloogianäitus „ALGUSED JA LÕPUD. Eeslinnast kesklinnaks“

Eesti Ajaloomuuseumi soodustused laulu- ja tantsupeo esinejatele ja külalistele:

Laulu- või tantsupeo esinejatele käepaela, roseti või peopileti ettenäitamisel Eesti Ajaloomuuseumi Maarjamäe lossis sooduspilet (üksikpilet) 2 eurot (4.juuli – 6.juuli).
Laulu- või tantsupeo esinejatele käepaela, roseti või peopileti ettenäitamisel Suurgildi hoones sooduspilet (üksikpilet) 3 eurot (4.juuli – 6.juuli).

Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum sai alguse eesti helilooja ja organisti Peeter Süda pärandi kogumisega seotud liikumisest, mis registreeriti ametlikult 22. märtsil 1924. aastal.

Muuseumil on muusika- ja teatriosakond, muusika- ja teatrialane raamatukogu, noodikogu, kunstikogu ja fototeek ning filiaal- eesti lavastaja ja näitleja Andres Särevi (1902-1970) nimeline Särevi Teatrituba.

Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi soodustused laulu- ja tantsupeo esinejatele ja külalistele:

Kõk peolised saavad käepaela või roseti ettenäitamisel sooduspileti hinnaga 2 eurot (30.juuni – 6. juuli).

Eesti Arhitektuurimuuseum asutati 1. jaanuaril 1991. aastal dokumenteerimaks, säilitamaks ja teadvustamaks Eesti arhitektuuri ajalugu ja arengut tänapäeval. Nagu enamik arhitektuurimuuseume maailmas tegeleb Eesti Arhitektuurimuuseum eeskätt 20. sajandi arhitektuuriga. Muuseumis on võimalik näha ka Laululava maketti.

Eesti Arhitektuurimuuseumi soodustused laulu- ja tantsupeo esinejatele ja külalistele:

Kõik peolised saavad käepaela või roseti ettenäitamisel muuseumi tasuta (30.juuni – 6.juuli).

Liivi Soova on pannud kokku näituse ornaMENTAALNE, mis toob esile ornamendi mitmesuguseid tähendustasandeid, tekitab intriige ja vastandusi ning loob valdkondadevahelisi üksteisemõistmisi. Näitusega on võimalik tutvuda Kunstihoones.

Kunstihoone soodustused laulu- ja tantsupeo esinejatele ja külalistele:

Kõik peolised saavad käepaela või roseti ettenäitamisel sooduspileti hinnaga 2,50 eurot (peo ajal ning sellele järgneval nädalal). Näitus on sel perioodil avatud spetsiaalselt ka esmaspäeval ja teisipäeval.