CultureWalks’iga saab esimest tutvust teha läbi meelelahutusliku orienteerumismängu Tallinna Merepäevade ajal, mil CultureWalks alal Admiraliteedi basseini ääres antakse juhtnööre App’i allalaadimiseks ja mängus osalemiseks.

Mäng kätkeb endas kuue punkti läbimist, millest pooled asuvad Merepäevade enda territooriumil ja pooled Kalamajas. Selleks tuleb läbida Kultuurikilomeetri marsruut, millel on kokku 20 punkti. Õigetes punktides ootavad sõnad, millest moodustub kokku küsimus, millele õieti vastanute vahel loositakse iga päev välja pileteid Nõmme Jazzile, Leigo Järvemuusikale, Jazzkaare Sügisjazzi avakontserdile C-Jam „Rodgersist Rannapini“, Ingrid Lukase ja Chalice´i Katusekontserdile, Lennusadamasse, Viru Hotelli KGB muuseumi, Kumusse ja Eckerö Line’i reisidele.

Peaauhind on iPhone, mille loosimine toimub pühapäeva õhtul Merepäevade suurel laval. CultureWalks’i saab tasuta laadida nii iOS kui Android telefonidesse ja iPadi ning Android tahvelarvutitesse . Esialgu on App ingliskeelne ja sellest leiab kuus marsruuti Tallinnas ning kaks Turus – mõlemas 2011. aasta Euroopa kultuuripealinnas.

Valitud kultuurirajad viivad eemale traditsioonilistest turismiobjektidest nagu Tallinna vanalinn, mille turistid niigi kergesti üles leiavad ja pakuvad avastamisrõõmu ümberkaudsetes asumites nagu Kalamaja, Pelgulinn, Kelmiküla, Kassisaba, Kadriorg, Uus Maailm, Tõnismägi, aga ka Rotermanni kvartal ja Maakri tänav.

Iga marsruut koosneb ca kahekümnest objektist, mida tutvustavad tekstid ja fotod. Rakenduse abil on võimalik jalutada objektist objektini nähes enda ja objektide asukohta kaardil. Ühe marsruudi läbijalutamisega peaks hakkama saama maksimaalselt paari-kolme tunniga. Aluskaart on rakendusse integreeritud, nii et olles kord rakenduse alla laadinud, ei tule kasutades näiteks enam maksta kallist roamingu-tasu.

CultureWalks’i saab laadida AppStore’ist, Google'i Play’st ja Kultuurikatla koduleheküljelt.

Rakenduse loojateks on Regio AS koostöösMobi Solutions OÜ ja Solness Arhitektuurikirjastuse OÜga.

CultureWalks valmis projekti Cultural Tourism 2011 / Developing Cultural Tourism as a joint network in Capitals of Culture 2011 raames. Projekti juhtiv partner on Turku Touring/Turu linn, partnerid Tallinna Kultuurikatel (endine SA Tallinn 2011), SA Turku 2011 ja Tallinna Kultuuriväärtuste Amet. Projekti rahastab Kesk-Läänemere Interreg IV A programm.