Tavajuhul ei ole riikide sõjajõududel kombeks avalikult rääkida, milliseid “lahedaid” vaenlaste materdamise viise kasutada soovitakse ja eriline vaikuseloor on katnud kõike arvutitehnoloogiaga seonduvat, siis tänaseks on ajad muutumas. Möödunud nädalal kutsusid USA õhujõud (Air Force) üles esitama projekte, kuidas “hävitada, välistada, halvendada, segada, petta, korrumpeerida või anastada vastase kübervalla võimekust,” vahendab Wired.

Samuti oodatakse Kübervalla sõjalise võimekuse (Cyberspace Warfare Operations Capabilities) programmi raames lahendusi, kuidas kindlal ajal ja kohas kontrollida kübersfääri mõjusid. Samuti tuntakse huvi lahenduste vastu, kuidas kasutada teenusetõkestamise rünnakuid (Denial of Service) IT-lahenduste, tänaste/tulevaste opertasioonisüsteemide ja võrguseadmete vastu.

USA õhujõududel on kavas kulutada suhteliselt lühiajalistele projektidele, mis kestavad kolm kuud kuni aasta, kümme miljonit dollarit ja sõjalise otstarbega usse ning troojalasi “oodatakse teenistusse” nii ruttu kui võimalik.

Nõndanimetatud ründetarkvara ei oleks ainult armee juhtkonna kästuses vaid teatud programmide üle saaksid ka konkreetseid lahinguopertasioone juhtivad sõjaväelased. Teiste sõnadega tähendab see, et küberrünnakute käivitamine ei oleks ainult presidendi otsustada ja pahavara peaks olema osa kohaliku kindrali lahinguvarustsuest. Digitaalrelvi saaks kasutada enne lahingu algustki eesmärgiga kahjustada võimalikult suurel määral vaenlase sõjalist võimekust.

Viimasel ajal on avastatud Lähis-Ida arvutivõrkudes mitmeid ilmselgelt USA päritolu militaarse klassi pahavaraprogramme ja armee kindlralid räägivad avalikult sõjalisest häkkimisest.