Ahastus ja imestus saadab inimesi, kes peavad olema tummadeks tunnistajateks sellele, kuidas linn ei käitu heaperemehelikult. Reisisaatjatest ei tasu enam rääkidagi, kuigi see oleks meedia vältimatu ülesanne — osundada ja ära hoida maksumaksja raha kuritarvitamist. Nüüd näib, et hoogu on sisse saamas propagandamasin nimega Tallinna TV. Sadu korda on küsitud "miks"? Vastuste asemel on jutt suunatud Helsingile, kus olevat sarnane infokanal.

Aga ikka ei ole küll. Helsingis on täiesti apoliitiline telejaam, millega linnavõimud ei taha absoluutselt olla seotud. Et asi ei haiseks jne. Kuid kui meil juhivad Tallinna TV rajamist keskerakondlane Georg Pelisaar ja Keskerakonnaga väga heades suhetes olev Jüri Raudsepp, siis ei tasu loota sõltumatut, informeerivat ja linnakodanikust hoolivat televisiooni.

Tulevik on enam kui murelik. 2011. aastal toimuvad Eestis kahed valimised — riigikogu ja presidendi. Tallinna TVga saab luua tribüüni, kus meelitada/keelitada nii eesti- kui venekeelseid valijaid. Piir, millal lõpeb informeerimine ja algab propaganda, on Tallinna TVl lihtne ümber lükata. Ja ajal, mil meediat on inimeste ümber enam kui piisavalt, on kuritegelik luua poliitiline telejaam. Samas on selleks just nagu rahva mandaat…

Tallinn pole piisavalt rikas ega aus, et teha Tallinna TV. Need sotsid, kes mõni kuu tagasi Keskerakonda kritiseerisid, on pudrukausi ümber meelitatud ja kriitikameele unustanud. Reformierakond arvab, et Tallinna TVst saab sotside proovikivi. Ei usu — sest Tallinna TV loomine oli neile ammu teada. Tallinna TVst ei saa mingit proovikivi, sest see kuulub Edgar Savisaare rajatava paralleelmaailma juurde.