„Tunneme sügavalt kaasa kõigile perekondadele, kelle lähedased hukkusid terrorirünnakutes ja kõigile teistele kannatanutele,“ ütles Paet.

Välisminister Paeti sõnul mõistab Eesti hukka terrorismi kõigis selle vormides ja väljendustes kui püsiva ja tõsise ohu maailma rahule ning julgeolekule. „Ükski regioon, riik ega üksikisik ei ole terrorirünnakute eest kaitstud. Selle kurvaks kinnituseks on Londonis, Madridis, Balil, Mumbais, Oslos ja paljudes teistes kohtades viimasel kümnel aastal aset leidnud sündmused,“ märkis ta. „Vastusena sellele on Ameerika Ühendriigid koos Eesti ja paljude teiste samameelsete riikidega alustanud kooskõlastatud tegevust terrorirünnakute ennetamiseks ja ära hoidmiseks,“ ütles Paet. „Nendesse ühistesse sammudesse tuleb kaasata kõik osapooled, sealhulgas kodanikuühiskonna ja erasektori esindajad, et võidelda äärmusluse ja terrorismi rahastamise vastu,“ lisas ta.

Paet rõhutas Clintonile saadetud kirjas, et terrorismi vastu võideldes kaitseme oma ühiskondade põhiväärtusi. „Eesti peab oma kohustuseks koostöös partneritega panustada aktiivselt maailma julgeolekusse, austades demokraatlikke väärtusi, inimõigusi ja õigusriikluse põhimõtteid,“ märkis ta. „Eesti ja USA seisavad oma ühiskondade kaitsmisel teineteise kõrval. Me võlgneme terrorismiohvritele selle, et ei lase vaenlastel meie rahumeelset elulaadi ohustada,“ lisas Paet.