TÜ lahtiste uste päevad on esmaspäeval ja teisipäeval. Kolmapäeval oodatakse huvilisi TÜ Narva ja Türi kolledžis ning neljapäeval Pärnu kolledžis.

Lahtiste uste päevad avatakse TÜ aulas esmaspäeval kell 11, tervitussõnad lausub ülikooli rektor professor Jaak Aaviksoo. Vilistlaste esindajana saab sõna Tartu linnapea Andrus Ansip, teatas TÜ pressiesindaja.

Kõik teaduskonnad saavad ennast ka tunnikaupa eraldi tutvustada. Lisaks tutvustavad teaduskonnad õpetatavaid erialasid ka oma ruumides, korraldatakse kohtumisi õppejõudude ja üliõpilastega. Kell 17.15 räägib ülikooli aulas ülikooli peahoonest ja üliõpilaselust Hillar Palamets, sellele järgneb Sven Kullerkupu kevadkontsert Chopini loomingust.

Narva kolledžis algavad lahtiste uste päevad kolmapäeval kell 11 ning Türil kell 15. Pärnu kolledži infopäev on neljapäeval kell 12.

Sisseastujatele mõeldud EPMÜ teabepäev saab alguse teisipäeval kell 12.15 ülikooli peahoone aulas.

Õppeprorektor Enn Plaan ja õppeosakonna juhataja Anne Lüpsik tutvustavad vastuvõtutingimusi, erialasid ning teaduskondi.

EPMÜ pressiesindaja teatel võetakse bakalaureuseastme päevaõppesse üliõpilasi vastu järgmistele erialadele: agronoomia, aiandus, kodumajandus, põllumajandussaaduste tootmine ja turustamine, maastikuarhitektuur, maastikukaitse ja -hooldus, veterinaarmeditsiin, lihatehnoloogia, piimatehnoloogia, loomakasvatus, maaehitus, maamõõtmine, veemajandus, põllumajanduse ökonoomika ja ettevõtlus, põllumajandusraamatupidamine ja rahandus, metsamajandus, metsatööstus, loodusvarade kasutamine ja kaitse, põllumajandus- ja ettevõttetehnika, põllumajandusenergeetika ning kinnisvara hindamine ja planeerimine.

Diplomiastmes on võimalik õppida ergonoomika ja väikeettevõtte tehnika erialal.

Sisseastumisel EMPÜ-sse arvestatakse üldjuhul riikliku eksamina sooritatud emakeele kirjandi ja veel kahe parema kohustusliku riigieksami punkte ning keskharidust tõendava dokumendi keskmist hinnet.

Maaehituse, maamõõtmise, veemajanduse, kinnisvara planeerimise ja hindamise erialale kandideerimisel arvestatakse ühe riigieksamina matemaatika riigieksamit ning veterinaarmeditsiini erialale kandideerimisel ühe riigieksamina bioloogia riigieksamit.