"Hetkel on tekkinud olukord, kus sõltuvus infotehnoloogiast tekitab meile meie töös suurt ebameeldivust," seisab kirjas, mille eelmisel nädalal saatis kohtute listi riigiprokuratuuri järelevalveosakonna prokuröri abi Paul Pikma.

Tema sõnul pole prokuröridel tehniliste probleemide tõttu aasta algusest saadik võimalik oma tehtud tööd kohtusse saata.

Nüüdseks on Pikma sõnul suurimad vead e-toimikus parandatud, kuid väiksemaid probleeme jätkub endiselt.

Justiitsministeeriumi pressiesindaja Ivi Papstel ütles, et esimestel päevadel tuli e-toimiku töös ette "mõningaid tõrkeid, millega aga oli varem arvestatud, ning kohtuasjade arutamist, kohtuasjade jõustumist jms need takistused ei mõjutanud".

Papstel kinnitas, et tõele ei vasta fakt, et kohtud on keeldunud infosüsteemiliste raskuste tõttu menetlusi menetlemast. Tema sõnul tugineb õiguslik protsess endiselt pabertoimikule.

Tema sõnul oli probleemide üheks põhjuseks see, et eri süsteemidest kokku tõstetud andmete ühtlustamiseks kulus mitu päeva.

"Praeguseks on mainitud probleemid lahendatud, kuigi süsteemi viimistlemine projekti mahukust arvestades veel käib," lisas pressiesindaja.