Kui vaadata möödunud kümmet aastat, siis on vabariigi aastapäeva paraad alanud kõige sagedamini kell kümme. 2007. aastal jäeti paraad krõbeda külma tõttu ära ning samal põhjusel algas järgmine kell 12. Eelmisel kolmel aastal on paraad alanud kell 11.

Eesti kaitseväe teavitusosakonna ülem, kolonelleitnant Peeter Tali ütles Delfile, et paraad algab tänavu keskpäeval kahel põhjusel. Esimese põhjusena nimetas ta ilmariski vähendamist, selgitades, et kella 12 ajal on ilm tavaliselt parem ja soojem kui kella 10 või 11 ajal.

Teiseks on tegu traditsiooni taastamisega, kuna aastakümneid tagasi algas paraad keskpäeval. „See on ka ajalooline traditsioon – enne 40ndat aastat algasid paraadid ka kell 12,” sõnas Tali ning lisas, et tänavune vabariigi aastapäeva programm võimaldas paraadi kella 12ks paigutada.

Täna oli kaitseväe paraadi proov Raadil:

Eesti vabariigi 94. aastapäeva hommik algab Tartus riigilipu tervitustseremooniaga Tartu tähetornis, jätkub keskpäeval toimuva kaitseväe paraadiga ja lõpeb presidendi vastuvõtuga Vanemuise teatri- ja kontserdimajas.