“Jah, Merko krundile kooli küll ei tule,” tunnistas haridus- ja teadusministeeriumi haldusala asekantsler Riho Raave BNS-ile. Ta märkis, et krunti omav ehitusfirma ei jõudnud ära oodata, millal kooli ehituseks raha leitakse.

Raave möönis, et koolimaja ehituse kava on umbe jooksnud ning lisas, et parajasti peetakse läbirääkimisi Tallinnaga, kuid linn pole veel kindlaid vastuseid andnud.

Tallinna abilinnapea Peep Aaviksoo kinnitas BNS-ile, et Rävala puiesteele tuleb elumaja ning avaldas arvamust, et muusikakool kesklinna ei sobigi.

“Mujal maailmas ehitatakse ülikooli campusi linna äärde. Miks ei võiks muusikakool olla Nõmmel?” leidis Aaviksoo. “Seal ei oleks nad ei saastatud õhu ega liikluse keskel.” Aaviksoo lisas, et tema arvates polnud hea mõte ka muusikaakadeemia ehitamine kesklinna.

Ühe võimaliku uue krundina on olnud juttu Liivalaia gümnaasiumi territooriumile praeguse koolimaja kõrvale teise koolihoonena suure muusikakooli ehitamine.

“Jah, see on kõne all olnud,” tunnistas Raave. Ta ei soovinud sellest veel täpsemalt kõnelda.

Raave lisas, et riik on valmis linnale vastu andma mõne riigikooli.

Aaviksoo nentis samuti, et Liivalaia gümnaasiumi krundist on kõneldud ega soostunud seda rohkem kommenteerima. Ta mõistis, et õppejõududel oleks sealt hea lähedal käia ka muusikaakadeemias tunde andmas, kuid see pole piisav argument.

Aastataguste plaanide kohaselt läheks uus maja maksma ligikaudu 200 miljonit krooni. Maja ehitamist rahastataks praeguse kolme kooli hoonete müügist saadava rahaga. Kolmest koolist kaks asuvad praegu kesklinnas, üks Nõmme linnaosas Kivimäel, muusikaakadeemia jagab ruume tänini kahe linnaosa vahel.

Kaheksakorruselise elumaja ehitusest seni plaanitud koolikrundile kesklinnas pole Tallinna linnavalitsus veel rääkinud. Maja on projekteerinud arhitekt Irina Raud.