Kokku on esitatud 367 514 e-deklaratsiooni, mille alusel kuulub tagasimaksmisele 1,10 miljardit krooni ja juurdemaksmisele 112,99 miljonit krooni.

Maksu- ja tollikeskuste teenindusbüroodes on sisestatud on 21 885 paberdeklaratsiooni.

MTA ootab tänavu ligi 550 000 tuludeklaratsiooni, seega on oma tulud jõudnud deklareerida kaks kolmandikku eeldatavast deklareerijate koguhulgast.

Nendel, kel tuludeklaratsioon esitatud, soovitab maksuamet jälgida oma personaalse tuludeklaratsiooni juures olevat infolehekülge e-maksuametis, kust saab informatsiooni deklaratsiooni esmase kontrolli tulemuste kohta. Üldreeglina, kui e-maksuameti kaudu esitatud deklaratsioon ei vaja esmase kontrollimise tulemusena lisakontrolli, tagastatakse enammakstud tulumaks maksumaksja tuludeklaratsioonis märgitud pangakontole viie tööpäeva jooksul pärast deklaratsiooni esitamist.

Täiendavalt kontrollitakse umbes seitset protsenti esitatud tuludeklaratsioonidest.

Enamasti, üle 70% juhtudest, kontrollitakse esmakordselt deklareeritud eluasemelaene. Sellele lisanduvad muud eluasemelaenud (ligi 10%) ja kordusdeklaratsioonid (8%). Kontrollitakse deklaratsioone, kus ametile esitatavad andmed ei lähe kokku ametile teadaolevate andmetega. Väärtpaberikahju edasikandmine on väga väike osa kontrollitavatest juhtudest.