Teise TuleTulemise päeval läbitakse üle 63 kilomeetri. Teel Luunjast Maarja-Magdaleenasse läbitakse seitse teelõiku. Keskpäeval teevad ratturid peatuse Kõrveküla põhikooli juures, et meenutada Eesti heliloojat, koorjuhti ja laulupeo dirigenti Miina Härmat. Tänane simman toimub Maarja-Magdaleena lauluväljakul. Simmani programmist kirjutab Maarja rahvamaja juhataja Tiia Pärtelpoeg.

Meie simmanipaik asub kauni looduse keskel Maarja-Magdaleenas. Selle platsi lõid esivanemad siis, kui autode ja traktorite asemel aitasid töid teha veel hobused. Meie oleme teda vaid kaasaegsemaks muutnud.

Juba vanadest aegadest on siinkandis armastatud lauda, tantsida ja näitemängu teha, seepärast oleme teadlikult valinud simmaniõhtule esinema peamiselt kohalikke isetegevuskollektiive. Kuis saakski teisiti, kui mitte nüüd – nii kaunitel, südamlikel, pidulikel ja oodatud hetkedel – olla koos inimestega, kes iga päev kultuurielu hea tervise eest hoolitsevad.

Simmanil esinevad Maarja-Magdaleena segakoor, meesansambel, seenior- ja line-tantsijad. Mängib lõõtspill, kõla flöödimuusika ja tähelepanule kutsub fanfaar. Tantsumuusika oleme seekord tellinud naabermaakonnast Tartumaalt ja selleks on Väägvere kapell. Külalisesineja on veel Jõgevamaalt: noorte meeste ansambel ROPKA. Võib öelda, et täna õhtul on nn jooksev programm, sest isetegevuslikud etteasted toimuvad ka kapellilugude vaheaegadel.

Oma kandi tuntud inimesi ja kohti tutvustame läbi maarjamagdaleenalaste koostatud luuleridade. Simman algab kell kaheksa ja kestab südaööni, vahepeal saadame tule puhkama, et ta saaks hommikul rõõmsalt ärgata ja taas teele asuda. Enne platsilt teeleminekut jagame aga kõikidele soovijatele tulekiiri ka oma kodudesse.

Jõgevamaa tuleteekonna etapil, mis algab Äksist, on mitmeid peatuspaiku. Tabivere rannas tervitavad TuleTulemist sealse rahvamaja ja lasteaia kollektiivid oma väikese kultuuriprogrammiga, Elistveres peatume pikemalt. Seal kohtume Siiliga, vaatame üle ka Loomapere. Nii tuleteekonnal kui ka õhtusel simmanil lööb kaasa Kalevipoeg.

Kui aga taevas tinahall ja vihm meid kimbutab, siis peame TuleTulemise pidu Maarja rahvamajas.