1969. aasta 15. juunil süüdati peotuli Tartus. Sealt edasi anti leek vastvalminud tõrvikus rongkäigus osalejatele. 

Juubelilaulupeo tuleteekond 1969

"Tartu õpib, töötab ja loob. Tänasel juubelipäeval on põhjust eriti meenutada neid ärksaid mehi ja naisi, kes laulupidude traditsiooni sünnile on kõigest hingest kaasa aidanud ja seda põlvest põlve edasi kandnud, kes on omakasupüüdmatult hoolitsenud, et nenede laulurõõm muutuks kogu rahva laulurõõmuks: Lydia Koidula, Johann Voldemar Jannsen, Karl August Hermann, Aleksander Läte, Miina Härma, Juhan Simm ja veel paljud-paljud seltskonnategelased, heliloojad, koori- ja orkestrijuhid."

Juubelilaulupeo tuleteekond 1969

„Tänavusel juubelilaulupeol ühinevad Tartu rajooni 46 kollektiivi 1360 laulja ja pillimehe hääled tuhandete teistega meie koduvabariigist, et laulda meie ammusest minevikust, töökast ja rõõmsast tänapäevast, veelgi helgemast homsest.

Partei me sammudele suuna annab, ja võidult võidule viib ta meid... Lubame, et Tartu rajooni töötajad sammuvad Nõukogude rahvaste ühtses peres leninlike kavade elluviijate esiridades.“

Juubelilaulupeo tuleteekond 1969

"/---/ Aga homsed palgejooned on juba hoopis uued. Ehitatakse välja Põllumajanduse Akadeemia kompleks, TRÜ raamatukogu, füüsikakorpus ja spordihoone, valmib seitse uut lastepäevakodu, televisiooniateljee ja pärmivabrik, jõesadam ja Ülejõe linnaosa kaubandusekskus, seitse sööklat, uus sild."

Tartust ja Tartumaalt on albumis kaks eraldi raportit. Olgugi, et sisult küllalt sarnased: taaskord meenutatakse ülevalt olnut - esimest laulupidu ja Jannseni, Hermanni, Lätet - ning kiideldakse saavutatud töövõitude ja linna arenguga. Märkimisväärne on aga see, et Tartu rajooni raportit ehivad Eesti rahvusvärvid: sinine, must ja valge. Seda siis teksti kujunduses, kus heledale paberile on kirjutatud musta tindiga. Uued lõigud aga tähistatud suurte siniste tähtedega.

1969 Tuleteekonna album. Tartu raport

Artikkel on osa esimest laulupeo tule teekonda tutvustavast kaardist.