Hinna ja turvalisuse küsimusi need reklaamid ei kajasta. Kuni nelja arvuti raadiovõrku ühendamiseks vajalikud seadmed (raadiomodem või marsruuter + võrgukaardid) maksavad vähemalt kolm korda rohkem kui kaableid kasutava võrgu seadmed. Nagu ajakirja
Arvutikasutaja
poolt läbiviidud test näitas, on seadmete tegelikud kiirused ja levialad nimiväärtustest sageli ligi poole väiksemad. Turvalisuse kohta ei oska paljud müüjad midagi öelda.

Kuna uutel arvutitel on tavaliselt emaplaadile integreeritud Ethernet võrguadapter, siis on juhul, kui korteris on ADSL- või kaablimodemil põhinev kiire internetiühendus, traadiga võrgu jaoks vaja juurde osta vaid väike marsruuter (Arvutikasutaja sõnastiku tõlge, ingl router), mis maksab alla 1000kr, ja arvutite ühendamiseks vajalikud valmiskaablid. Kasutan juba tükk aega renditud Starmani kaablimodemi (seda vahetatakse keskmiselt kord kahe aasta tagant) ja arvutite vahel Q-Tec’i odavat, 4 pordi ja tulemüüriga marsruuterit (Ethernet Broadband Router), mille hind on 450 kr. Kogu koduvõrk läks maksma vaid umbes 600kr ja töötab laitmatult. Arvutitevahelise failivahetuse kiirus on 100Mbit/s.

Raadiovõrgu jaoks oleks vaja olnud raadiosaatjaga varustatud marsruuterit (Wireless Lan Router), nt Trendnet TEW-431BRP 1775kr, mida soovitab Arvutikasutaja. 802.11g protokolli (54Mbit/s) toetavad marsruuterid maksavad kuni 2000kr. Iga lauaarvuti jaoks tuleb lisaks hankida ka traadita võrguadapter (Wireless Lan Adapter), mille hinnad kõiguvad Hinnavaatluse andmeil vahemikus 390-950 kr. 

Kui lisaks kiire intenetiühendusega lauaarvutile ostetakse Centrino tehnoloogiaga sülearvuti, millel WiFi adapter juba sisse ehitatud, ja soovitakse seda nt rõdul, diivanil või voodis kasutada, siis tuleb lisaks osta vaid raadiosaatjaga marsruuter, mille külge saab lauaarvuti ühendada tavalise kaabliga. Kui paigaldatakse uus internetiühendus võib muidugi kohe hankida tavalise modemi asemel kallima, raadiosaatjaga kaabli- või ADSL-modemi, mis maksab üle 2000 kr, ja võimaldab lisaks raadioühendusele ka tavalisi võrgukaableid kasutada, nagu pakub nt Elion. Sel juhul pole marsruuterit vaja ja seadmeid on vähem.

Valik on muidugi teie. Enne raadiovõrgu seadmete hankimist on soovitatav võimalike probleemidega tutvuda ajakirjas Arvutikasutaja nr 5, 2004.