Eelmise aasta 26. märtsil jõudsime esimese Eesti uudisteportaalina jälile spordiarbitraaži otsusele, et Andrus Veerpalu on kohtus õigeks mõistetud. Kauaoodatud rõõmusõnum hakkas sotsiaalmeedias läbi antud uudise levima ennenägematul kiirusel. Lisaks suundus suur osa inimestest ka loo kommentaariumisse, kus arutelu jätkus.

Kuna Eesti sportlased olid Sotši taliolümpial statisti rollis, polegi ehk nii suur ime, et suurvõistluse loetuim uudis tuli alles kuu aega pärast olümpiamängude lõputseremooniat, kui levima hakkasid fotod olümpialinnast pärast mängude lõppu.

Lisaks sellele, et mitmevõistlus on alati eestlasi köitnud, pääses Mikk Pahapill TOP-i ka tänu ala olemusele - kaks pikka võistluspäeva hoiavad uudise pidevalt Delfi esilehel ja seeläbi leiab see kokkuvõttes palju rohkem lugejaid kui näiteks mõni korvpallilahing, mis kestab vaid kaks tundi.

Spordimaailma šokeerinud uudis seitsmekordse maailmameistri Michael Schumacheri õnnetust kukkumisest leidis mõistagi palju lugejaid ka Eestist. Peagi möödub juhtunust aasta, kuid legendaarse võidusõitja seisund pole endiselt kiita.

See, et Eesti-Inglismaa EM-valikmängul astub väljakule mees, kes peab kohe pärast mängu lõppu tagasi kasarmusse minema, ei mahtunud kuidagi Briti ajakirjanikele pähe. Nii polnud ka ime, et rohelises rüüs Artur Pikk koheselt sealse kirjutava meedia lemmikuks sai. Uudise voolisid Pikast valmis sisuliselt kõik Briti tuntumad uudisteportaalid.
Mikk Pahapillil õnnestus 2009. aasta sise-EM-il Torinos täita iga kümnevõistleja unistus ehk teha ühe võistluse jooksul kõigil aladel enda mõistes ideaalilähedane tulemus. Toona seitsmevõistluses maailma kõigi aegade seitsmenda punktisumma kogunud Pahapill jäi Erki Noole Eesti rekordist, mille alistamist peeti lähiajal äärmiselt ebatõenäoliseks, vaid 12 punkti kaugusele. Paraku pole Pahapill ei enne ega pärast midagi ligilähedast suutnud saavutada.
Kergejõustiku-teemal ka jätkame. Ameeriklane Ashton Eaton saabus Tallinna suurepärases vormis ning tema ainsaks konkurendiks osutus Lasnamäel peetud võistlusel maailmarekord. Kuigi kaugushüppes piirdus Eaton enda kohta tagasihoidliku 7.77-ga, suutis ta kõigil teistel aladel teha oma ära ja enda nimele kuulunud maailmarekordit 69 punktiga parandada. Aasta aega hiljem parandas ta uuesti 7-võistluse tippmarki ning võttis enda nimele ka 10-võistluse maailmarekordi.
Gerd Kanteri edetabelisse pääsemine pole kindlasti üllatus, ent uudis, millega ta sinna jõudis, on küll. Suurvõistlustelt nüüdseks 10 medalit võitnud kettaheitja enimloetumaks artikliks osutus 2012. aasta Londoni olümpiamängude kvalifikatsioon, kus Kanter tagas edasipääsu alles viimasel üritusel. Kanter tegi kahe esimese katse ebaõnnestumise tasa sellega, et saatis kolmandal üritusel teele kogu kvalifikatsiooni pikima heitekaare - 66.39. Finaalvõistlusel pakkus Kanter vähem pingelisi hetki, saades 68.03-ga pronksi.
Lugejanumbrite põhjal võib kindlalt väita, et Kaia Kanepi on individuaalalalade tegijatest Eesti üks populaarsemaid (kui mitte populaarseim) sportlane. Lisaks sellele, et tema võitu toonase maailma esireketi Caroline Wozniacki üle loeti suure huviga, on teinekord päeva loetuim spordiuudis isegi Kanepi avaringi mäng mõne tundmatu tennisistiga.

Nüüdseks tippspordist loobunud Kaido Höövelson oli sumokarjääri jooksul ülimalt populaarne Eestis, ent veelgi enam olid tema tegemistega kursis jaapanlased. Seda, kuivõrd oluline sumomaadlus 126 miljoni elanikuga saareriigis olla võib, saame vaid oletada, kuid kõige paremini teab seda Baruto ise.

Kui üldiselt on Eesti mitmevõistluse sangarid olnud mehed, siis eelmise aasta juunis tegid mitmevõistluse Superliigas suuri tegusid hoopis meie naised. Grit Šadeiko püstitas kodupubliku eest 7-võistluse Eesti rekordi 6221 punkti, seitsmenda eestlannana ületas 6000 punkti piiri aga Mari Klaup (6002 p). 

Eesti Ekspressis ilmunud lugu jahmatas küll spordiavalikkust, ent Andrus Värniku lähedased olid tema musta auku langemisest teadlikud. Nagu hiljem selgus, üritasid odaviske maailmameistrit aidata nii head sõbrad kui tuttavad, ent kasu sellest polnud.

Jah, Gerd Kanteri järjekordne medalivõit oli tore sündmus, ent spordisõpradele valmistas ehk suurematki rõõmu Märt Israeli neljas koht. Israel oli seni Kanteri ja Aleksander Tammerti varjus püsinud ning saanud seeläbi teenimatult vähe tähelepanu, ent Daegu MM-i neljanda kohaga tõestas ta nii mõndagi kogu siinsele spordipublikule.
Kaia Kanepi on oma karjääri jooksul pidanud mitmeid meeldejäävaid matše, neist üks erilisemaid oli kahtlemata eelmise aasta Prantsuse lahtiste teine ring, kus eestlanna kohtumine šveitslanna Stefanie Vögelega venis kahe päeva pikkuseks. Kanepi kaotas otsustava seti 6:8 ja pudenes konkurentsist.

Täpselt kaks aastat tagasi kruvis Ott Tänak Eesti spordisõprade huvi ralli vastu eriti suureks, kui juhtis kahe kiiruskatse järel Hispaania rallit. Kuigi liidrpositsiooni kaotas meie ralliäss üsna pea, püsis ta pikalt poodiumikonkurentsis. Ralli lõppes Tänaku jaoks siiski väljasõiduga.