Toon mõningad argumendid, miks naastrehvid tuleks keelustada Eesti Vabariigis või piirata nende kasutamist;

a) kui kokku arvestada see rahasumma mis igaaastaselt kulub teede taastamisele, mis on kahjustatud naastrehvide kasutamisest, siis olen kindel, et kui need summad viia teede korrashoiule talvel, saame märgatava kokkuhoiu.

b) roobastesse sõidetud ja kulunud asfaltkattega teed on suvel vihmaga ja ka talvel väga ohtlikud, kuna autod võivad kaotada juhitavuse roobaste tõttu, rääkimata aukudest jms.

c) enam kui 80% kogu talveperioodist sõidavad autod siiski kas lumemärjal, märjal või kuival teel. Seega tuleks rohkem panna rõhku aktiivsele ohutusele ja profülaktikale.

d) naelkummide reaalne kasutegur on väga vähesel määral parem headest lamellkummidest, enamasti seda ka vaid kiilasjää puhul, mida meie teedel esineb mõni üksik kord aastas.

Seega palun kaaluda vastavaid ametkondi, et kas poleks siiski pikemas perspektiivis mõttekas keelustada naastrehvid või piirata nende kasutamist, et vähendada sellest tekkivat suurt teede kulumist ja liiklusohtlikkust ning paisata vabaksjäävad vahendid teede korrashoiuks nii talvel kui suvel? Lõppude lõpuks peaks igal autojuhil “naelad peas” olema, et libeda teega valida sobiv sõidukiirus jms.