Probleem:

Multifilmid algavad alati kell 7.00 hommikul. See motiveerib lapsi üles tõusma enne seitset, et nad jõuaksid süüa ja ennast riidesse panna ja siis maksimaalselt multikaid vaadata.

See vähendab oluliselt uneaega ja lastevanemate võimalust oma lastega hommikuti suhelda. Sest multifilmide vaatamine on nn staatuseküsimus (KÕIK koolis vaatavad neid).

Samuti on kahjuks tekkinud olukord, kus multifilmide abil turustatakse igasuguseid „mõttetuid“ mänguasju nagu tasod, igasugused kaardid, spinnerid…

Lapsevanemad on praktiliselt võimetud olukorda kontrollima, kuna koolis KÕIKIDEL on need mänguasjad ja kui sinul ei ole, siis oled sa alama klaasi olend.

Probleemi võimalikud lahendused:

Varjatud reklaamide keelustamine

Keelustada multifilmid, mis on otseselt mänguasjade reklaamid — spinnerid näiteks. Samuti multifilmid, mille põhitegevuseks on mütoloogiliste või väljamõeldud olendite võitlus, sest neid on ülilihtne trükkida kaartidele tasode jms peale ja korraldada lastele antud temaatilisi hasartmänge.

Probleemiks on see, et praktiliselt on võimatu otsustada, mis on varjatud reklaam ja mis mitte. On ju ka teletupse poes müügil, aga ei saa väita, et viimased sõltuvust tekitaks.

Keelustada igasugused multifilmid hommikusel ajal (6.00-9.00)

Antud lahendus on lihtne ja selge ja ei jäta mingit vingerdamisvõimalust.

Lisaks võiks ka multifilme ja ka muid lastele suunatud mitte näidata lõunasel ajal kui lastevanematel puudub kontroll laste üle (12.00-16.00)

Kellaajad on võetud meelevaldselt oma hetkelise äranägemise järgi.

Õhtusel ajal peaks olema meelelahutus siiski lubatud, sest minu meelest on kõige „halvem“ hommikune aeg kus kõik lapsed on neid multikaid vaadanud ühel ajal.

Ootaks vastukajasid, et kuidas võiks antud probleemi ja laste jõhkra ärakasutamise lõpetada.