“Tundsin end väga kehvasti. Juba esimesel ööl oli mul 40-kraadine palavik. Mida päev edasi, seda hullemaks läks,” meenutab ta SL Õhtulehes. “Mul valutas kõikjalt. Kui Tallinnas haiglasse jõudsin, olid silmavalged kollased, maks läbi, ajukelmepõletik, metsikud peavalud,” kirjeldab laulja.

Allaandmisele ei mõelnud ta sellegipoolest. “Ma ei ole kunagi selline tüüp olnud. Ja kui ma jäin haigeks, siis kõik — ka arstid — väitsid, et mul on päikesepiste. Öeldi, et paari päevaga läheb üle. Mõtlesin, et mis see siis on — finaaliks saan terveks,” meenutab Toome.

Merimetsa haiglas diagnoositi tal aga eluohtlik nakkushaigus leptospiroos, millesse laulja võinuks halvimal juhul paari tunni jooksul surra.

Seriaali produtsent Kaupo Karelson on varem SL Õhtulehele öelnud, et osalejaile tehti enne reisi kaitsepookimised ja kellegi elu ohus polnud. Et Toomele vale diagnoos pandi, oli Karelsoni sõnul lihtsalt juhus, sest džunglis ei saanud vajalikke uuringuid teha.

Toome tunnistab, et kõige piinarikkam oli finaali esimene mäng. “Tund aega enne seda olin täiesti läbi. Arst andis mulle viis tabletti. Mänguks tõmbas palaviku alla ja eluvaimu sisse, aga mäng oli tõesti raske. Telerist peaks olema näha, et pingutan metsikult. Andsin endast kõik. Ja kui kõik läbi oli, siis… oli täiesti lõpp. Õhtul ei jaksanud ma enam kõndidagi. Mind talutati kahe vahel,” kirjeldab laulja oma katsumusi.

“Me Kadiga kartsime ta elu pärast. Olime Šhanghai lennujaamas, ta istus maas ja värises üle kere. Hoidsime temast kinni, et ta ümber ei kukuks. Leedukad andsid talle oma kampsuneid,” kirjeldas kirjanik Kati Murutar Toome seisundit.

Murutariga jäigi Toome džunglisse finaalikoha eest võistlema. Finaalipääsuks oli vaja võita kaks võistlust. Esimese, mööda bambusetüve jõe ületamise, võitis Murutar, putukakogumise aga Toome. Otsustavaks sai kolmas ülesanne, kaasvõistleja kaalu äraarvamine. Toome eksis Murutari kaalu pakkudes vaid kolme kiloga, naine omakorda aga tervelt kaheksaga.

Saate võitja saab auhinnaks 10 000 eurot. “Minul oleks 10 000 eurot päris kenasti ära kulunud. Arvan, et oleksin raha eluaseme peale pannud, peaks vähem pangalaenu võtma,” tunnistab Toome.