4 hukkunut

2005. aasta 16. oktoobril Ida-Virumaal Jõhvi lähedal hukkus veoauto ja sõiduauto kokkupõrkes neli ühe pere liiget.

Turbalaadungiga veoauto oli teel Jõhvist Tartu poole ning sõiduauto Opel sõitis Jõhvi.

Autod põrkasid kokku Jõhvi-Tartu maantee kaheksandal kilomeetril, Viru kaevanduse teeristi lähedal. Õnnetus juhtus kell 15.45, kui hakkas juba hämarduma. Sadas tihedalt lörtsi, mis vähendas nähtavust veelgi. Lörtsisegune tee oli libe.

Kokkupõrke tulemusel pooleks rebitud sõiduauto esiotsast jäi järele vaid veoki nina ette kokkusurutud metallikägar. Auto tagumine pool, rattad ja pagasiruum, jäid maha kokkupõrkekohale, sadakond meetrit eemale.

Silmapilkselt said surma Opelis viibinu juht, tema abikaasa ning nende aasta ja nelja kuu vanune lapselaps. Teel haiglasse suri ka juhi 21aastane minia. Löök oli nii tugev, et rebis korralikult kinnirihmatud lapse turvatoolist lahti. Ka teised hukkunud olid nõuetekohaselt turvavööga kinnitatud. Suuremate vigastusteta pääsenud veoautojuht sai nähtust šoki. Mõlemad juhid olid õnnetuse hetkel kained.

4 hukkunut

2007. aasta 25. veebruari hommikul juhtus raske liiklusõnnetus Tallinnas Valdeku tänaval. Õnnetuses hukkus neli inimest. Esialgsetel andmetel liikus sõiduauto BMW Valdeku tänaval Männiku tee poole. Valdeku tänava ja Lootuse pst ristmiku lähedal vasakkurvis kaotas sõiduk juhitavuse ning sõitis teelt välja vastu puid.

Sündmuskohal hukkusid 19-aastane Igor, 20-aastane Valeri ja 21-aastane Kirill. Samuti autos viibinud 20-aastane Sergei suri saadud vigastustesse haiglas (Liiklus.ee).

3 hukkunut, 8 vigastatut

2006. aasta 4. novembri pärastlõunal juhtus üliraske liiklusõnnetus Tallinn-Tartu maantee 123. kilomeetril Põltsamaa vallas Mõhkküla teeristis, milles sai surma kolm ja vigastada kaheksa inimest. Teiste seas hukkus ka lavastaja ja näitleja Dajan Ahmet.

Õnnetuses põrkasid kokku Tallinna suunas liikunud Ford Mondeo ja Tartu poole sõitnud väikebuss Hyndai Trajet.

Hukkusid Fordis viibinud mees (s 1939) ja naine (s 1949). Samas autos olnud kaks väikest last (sündinud 1996. ja 2000. aastal) said vigastada. Väikebussis viibinutest hukkus Dajan Ahmet (s 1962). Üliraskelt sai vigastada näitleja Rednar Annus, Maarjamõisa haiglasse viidi ka Anne Veesaar, Marika Korolev ja Ksenia Agarkova.

NB: Nimekiri pole täielik. Kasutatud on Politsei pressiteadete ning Maanteeameti kodulehe abi.

Loe edasi Ekspressist