Kahe aasta pikkuse lepinguga tagab OÜ Affecto Estonia teenuse kasutajatele selle kättesaadavuse ja kvaliteedi.

Liidestuslepingu Tervise Infosüsteemiga liitumiseks on tänaseks sõlminud üle seitsmesaja raviasutuse, kellest sadakond on jõudnud ka reaalse infovahetuseni. Andmeid saadavad Põhja-Eesti Regionaalhaigla ja Ida-Tallinna Keskhaigla ning üle saja perearstikeskuse. Meditsiinidokumente - epikriise, pildiviitasid ja nende vastuseid - on käesolevaks ajaks süsteemi kogunenud üle 83 tuhande.

Tervise Infosüsteem on riigi infosüsteemi kuuluv andmekogu, milles töödeldakse tervis-hoiuvaldkonnaga seotud andmeid tervishoiuteenuse osutamise lepingu sõlmimiseks ja täitmiseks, tervishoiuteenuse kvaliteedi ja patsiendi õiguste tagamiseks ning rahva tervise kaitseks, sealhulgas tervislikku seisundit kajastavate registrite pidamiseks ja tervishoiu juhtimiseks. 

2008. Aasta detsembris käivitusid Tervise Infosüsteemi esimesed rakendused ning süsteemi järk-järguline arendus toimub aastani 2013.

Eesti E-tervise Sihtasutus on üleriigiliste e-lahenduste edendaja ja arendaja tervishoiu-süsteemis, luues lahendusi ja pakkudes teenuseid, mille eesmärk on toetada kvaliteetse ja kättesaadava tervishoiuteenuse osutamist. Sihtasutuse laiem eesmärk on aidata kaasa tervishoiusüsteemi arendamisele teadliku patsiendi keskseks. 

Eesti E-tervise Sihtasutus asutati 18. oktoobril 2005. aastal ning asutajateks on: EV Sotsiaalministeerium, Sihtasutus Põhja-Eesti Regionaalhaigla, Sihtasutus Tartu Ülikooli Kliinikum, Aktsiaselts Ida-Tallinna Keskhaigla, Eesti Haiglate Liit, Eesti Perearstide Selts ja Eesti Kiirabi Liit.