Kooliteater 2006

Festivalile pääsevad trupid, kes on eelnevalt välja valitud maakondlikest eelvoorudest. Tegemist on vanema astme festivaliga, seega peavad näitlejad olema gümnaasiumiealised. Etendusi jälgib zhürii, kes festivali lõpetamisel parematele auhindu jagab.

PROPAGANDA 2006

Filmifestival PROPAGANDA toimub 2006. aastal teist korda. Tegemist on noortele suunatud üritusega. Festivalile pääsemiseks tuleb korraldajatele saata oma film.

- Filmid tuleb esitada VHS-il, DVD-l, MiniDV-l või videofailina CD-l või DVD-l.

- Film võib olla millest tahes. Tähtis on vaid see, et see poleks solvav ning oleks kooskõlas kõikide Eestis kehtivate seadustega, sh ka autorikaitse seadusega.

- Filmi autorid ei tohi olla vanemad kui 25 aastat.

- Filmid tuleb saata 10. märtsiks 2006. aastal aadressile Laada 14, Rakvere, 44310, märksõnaga “PROPAGANDA 2006.” Film ja selle autorid tuleb kindlasti registreerida ka internetis festivali koduleheküljel aadressil www.propaganda.ee. Registreerimine koduleheküljel algab veebruaris ja enne pole mõtet saata filme ka posti teel. Kui kõik filmid on kohale jõudnud, valitakse nende hulgast 25 paremat, mis osalevad PROPAGANDA filmipäevade võistlusprogrammis.

Lühifilmi- ja stsenaariumikonkurss

Uudse asjana tuleb filmifestivalil võistlejana osalejatel seekord kohapeal valmis vändata lühifilm loosiga valitud stsenaariumi põhjal. Kuna PROPAGANDA 2006 filmipäevad toimuvad koos vabariikliku kooliteatrite festivaliga Kooliteater 2006, siis on noortel filmitegijatel oma lühifilmi tarbeks võimalik valida lisanäitlejaid kooliteatri näitlejate hulgast. Stsenaariumid, mille põhjal film tuleb valmis teha, valitakse eelnevalt stsenaariumikonkursi käigus.

Sel korral toimub PROPAGANDA filmipäevadel teadaolevalt Eesti esimene lühifilmistsenaariumite konkurss, mis on mõeldud noortele. 25-st paremast stsenaariumist valmib filmipäevadel ka lühifilm. Stsenaariumikonkursil osalemise tingimused:

- stsenaariumi järgi valmib festivalil kolme minuti pikkune film.

- stsenaarium peab olema standardformaadis, täpsem info festivali koduleheküljel www.propaganda.ee

- stsenaarium ei tohi õhutada vägivalda, rassidevahelist vaenu või rikkuda kehtivaid õigusnorme, sh autorikaitse seadust.

- stsenaariumi autori(te) vanus peab jääma alla 25 aasta.

- saatmisel tuleb märkida autori(te) nimed, vanus, e-posti aadressid ja telefoninumbrid, samuti loo pealkiri.

- Stsenaariumid tuleb saata 1. märtsiks e-posti aadressile festival@propaganda.ee Samuti tuleb stsenaristidel end registreerida festivali kodulehel (alates veebruarist). Kõik saabunud stsenaariumid pannakse üles festivali kodulehele, kus neid saab hinnata. Neist 25 paremat valitakse lõppvõistlusele, kus nende põhjal valmivad ka lühifilmid.

Töötoad

Filmifestivali ajal toimuvad ka töötoad ja loengud, kus nõu ja õpetust annavad festivali zhürisse kuuluvad profesionaalsed filmitegijad. Noored saavad ka kohest ja asjalikku tagasisidet oma filmide kohta. Lisaks premeeritakse parimaid. Eraldi auhinnatakse stsenariste ja filmitegijaid.

Seega tasuks kõigil teatri- ja filmihuvilistel ennast kokku võtta ja tegutsema hakata. Loomulikult on aprillis Rakverre oodatud ka kõik need, kes tahavad näha Eesti teatri ja filmi tuleviku esimesi samme. Lisainfot festivalide kohta leiab internetist aadressilt www.propaganda.ee