Saja minuti jooksul helistas saatesse 15.862 inimest, kellest poolthääle andis 7962 ning vastuhääle 7900 vaatajat. Tarandi sõnul pole telefonihääletus, mis andis 51 protsenti poolt- ja 49 protsenti vastuhääli, kunagi lõpuni usaldusväärne.

Hommikul hambaarsti juurde tõttav Mõõdukate presidendikandidaat Andres Tarand oli heas tujus. “Ei lähe presidendinaeratuseks uusi hambaid panema,” ütles Tarand ETAle. “Tavaline tehniline asjake, hambaplomm hakkas igapäevaelu segama.”

Tarandi pere oli eile õhtul televiisori ees reas ja perepea sai nii head kui ka teravamat kodukriitikat. “Minu eluaegne viga, et jätan lausest teatud tähtsaid sõnu välja, kui seletamisega hoogu satun, toodi armutult esile,” muheles Tarand. “Aga üldiselt jäi kodukomisjon rahule.” Tarand ei eitanud, et pere märkas saatejuhi Urmas Oti leebet suhtumist, mis viis nauditava dialoogini kahe kõva tegija vahel.

“Ma ise ei saanud sellest stuudios olles aru,” ütles Tarand. “Kui oled pühendumusega asjas sees, jääb see pool endale tunnetamatuks. Midagi hullu vist ei olnud ja kurje küsimusi ka ei tulnud.”

Käre hääl ja väike naps pole asjad, mille pärast masendusse langeda. Samuti olid ette prognoositavad kellaajaga seotud torked, nentis Tarand.

Üllatusküsimuseks pidas Tarand hoopis televisiooni puudutavat temaatikat, mis pole tema teemadering ning seetõttu jäi vastus enda jaoks poolikuks. “Ma ei kuulu avaliku sõna nõukogusse ja ei tea seetõttu kõiki nüansse,” ütles Tarand. “Aga kui vaja, tuleb asi selgeks teha.”

Igatahes püsis pulss Tarandil saate lõpuni normi piirides. “Kui ma hommikuti mööda Lühikese jala treppe üles jooksen, on ta kõrgem,” ütles Tarand.

Täna õhtul on Urmas Oti saatekülaline presidendikandidaat Matti Päts.