Itaalia kaitsja Giorgio Chiellini jaoks on prantslaste ohtlikumad mehed Franck Ribéry ja Thierry Henry. 23-aastane keskkaitsja usub, et Itaalia suurim trump on aga maailma parim väravavaht Gianluigi Buffon.

“Me oleme õnnega koos, et meil on Buffon. Kaitsjatel on märksa kindlam mängida, kui tead, et sinu taga on nii võimas väravavaht,” sõnas Chellini.

Buffon tõrjus alagrupiturniiri teises mängus Adrian Mutu penalti ja päästis Itaaliale 1:1 viigipunkti Rumeenia vastu.

Chellini loodab, et Holland annab Rumeeniale lahingu ja neil on veel lootus edasipääsuks. “Meie jaoks on parem mängu ajal mitte mõelda Hollandi-Rumeenia tulemusele, see rööviks meilt energiat ja närvirakke. Meie mäng prantslastega on niigi väga raske.”

“Vaatasin prantslaste mängu Hollandiga. Neil oli 0:1 kaotusseisus rida võimalusi viigistamiseks. Ka penalti jäeti neile andmata, seetõttu pole nad nii nõrgad, nagu tulemustest paistab. Austame Prantsusmaad väga, kuid usun, et oleme võimelised nad alistama.”

Prantsusmaa peatreener Raymond Domenech sõnas tänase mängu eel: “Ma armastan Itaalia jalgpalli. Mängida nende vastu EMil on suurepärane.”

“Ma jumaldan kõike Itaalia juures — jalgpalli, päikest, merd, nende kööki. Ainus mure on, et Itaalia meedia mind ei salli ja mind alati tümitab,” lisas prantslane.

Prantsusmaad ei saa täna taas aidata nende kapten Patrick Vieira, kes pole endiselt jalavigastusest taastunud.

Hollandi peatreener Marco van Basten kavatseb täna puhkust anda Andre Ooijerile ja Nigel de Jongile, kellel on kahest eelmisest kohtumisest all kollane hoiatuskaart. Ründeliinis ei osale täna tõenäoliselt Ruud van Nistelrooy.

Kui Itaalia ja Prantsusmaa täna viigistavad, viib Rumeenia edasi ka napp kaotus Hollandile, sest nende väravate vahe on sel juhul MM-finalistide omast parem.

Välistatud ei ole ka variant, et nii Itaalia, Prantsusmaa kui ka Rumeenia lõpetavad võrdsete punktide ja võrdse väravate vahega. Sel juhul peaks veerandfinaali pääsema Itaalia, kellel on parim suurturniiride koefitsient.

Itaalia ja Prantsusmaa löövad aga viigi korral igal juhul penaltisid, isegi kui sellega selgitatakse vaid alagrupis 3.-4. koha saatus.

Itaalial ja Prantsusmaal on kahe vooru järel 1 punkt, täna täiseduga jätkava Hollandi vastu mängival Rumeenial on 2 punkti (vaata: tabeliseisu).