Tallinna Keskraamatukogu (Estonia pst 8) ruumes antakse nõu, kuidas kasutada süle- ja tahvelarvuteid ning hooldada nende tarkvara.

Nõustamiseks tuleb oma sülearvuti või tahvelarvuti kaasa võtta. Juhendaja abistab ja julgustab abivajajaid erinevate operatsioonisüsteemide, vabavaralise tarkvara ja tasulise tarkvara paigaldamisel.

Nõustamisele tulnu teostab enda arvutil ise kõik vajalikud toimingud vastavalt juhendaja õpetustele. Arvuti omajal peab enda poolt ostetud tarkvara puhul olema tarkvara CD-plaat või litsentsi kood. Kui neid ei ole, siis aitab nõustaja tasulise tarkvara installeerida ajutiseks kasutamiseks.

Vabavaralise tarkvara hulka kuuluvad kontoritarkvara Open Office, erinevad viirustõrje programmid jne. Abistatakse ja juhendatakse ka programmide kasutamisel - meili saatmine ja kontoritarkvara kasutamine (Open Office või MS Office vms).

Arvutiabi osutatakse koostöös sihtasutusega Vaata Maailma. Nõustajad on läbinud IT-spetsialistideks ettevalmistava erialakoolituse. Arvutiabi on avatud 12. märtsist kuni 13. aprillini esmaspäeval kell 12.00-16.00; kolmapäeval 15.00-19.00 ja reedel 12.00-16.00.

Riistvara remonti ei teostata.