Kõnesolevat tuumarelva kandev rakett 9K79 Totška on “maa-maa” klassi taktikaline rakett, mille lennukaugus on 15-70 km, täiendatud modifikatsioonil kuni 120 kilomeetrit. Raketi lennukõrgus on kuni 26 km, tabamistäpsus 50 m.

Rakett kaalub kaks tonni, selle trotüülilaeng 200 kg, plahvatustoime ala seitse hektarit.

Totška võib kanda ka tuumalõhkepead või keemiarelva.

Raketi kõrgus kuus meetrit, diameeter 640 mm ning laskeseadet teenindab kolm inimest. Totška on tavaliselt paigutatud veoauto ZiL-131 baasil ehitatud veokile.

Kaitseanalüütikute sõnul peab Venemaa taktikalisi tuumarelvi võitlusvahenditeks, erinevalt strateegilistest tuumarelvadest, mis täidavad peamiselt ähvardusfunktsiooni.

Ühendriikide kaitseametnike sõnul simuleeriti Venemaal 1999. aasta suvel-sügisel toimunud manöövritel Zapad-99 NATO rünnakut Kaliningradile, toona harjutati ka tuumarelvade kasutamist.

Eelmise aasta 18. aprillil tulistati sõjaväeõppuste ajal taktikaline rakett Totška-M välja Pravdinski polügoonilt, mis asub Poola piiri lähistel ja vähem kui 100 km kaugusel Leedust.

Enne seda tulistati Totškasid Leedu piirist 16 km kaugusel asuvalt Dobrovolski polügoonilt.

Taktikalise raketi õppelaskmisi on Kaliningradi oblastis läbi viidud igal aastal alates 1995. aasta sügisest. 1999. aastal kutsuti selliseid õppusi jälgima ka Kaliningradis asuva Leedu konsulaadi esindajaid.

USA Kaitseinfo Keskuse esindaja sõnul on Venemaal lahinguarsenalis umbes 4000 taktikalist tuumarelva ja ülejäänud, umbes 10.000, on määratud demonteerimiseks.

BNS