"Swedbank soovitas mul aasta tagasi võtta Visa Gold krediitkaardi asemele Visa Platinum krediitkaart - aastamakse on küll ligi kolm korda suurem, aga sellega kaasneb nn Priority Pass. Panga Pirita kontori töötaja rõhutas, et Priority Passiga lennujaamas vastava puhkeruumi külastamine on mulle tasuta ja võin kaasa võtta kaks külalist.

„Kena, kui see nii on, miks mitte maksta kopsakamat krediitkaarditasu, kui sellega liitub hüve," arutlesime kaasas olnud kaaslasega. Seda enam, et reisin keskmisest eestlasest sagedamini ja vahel on hea lounge'is rahus olla, internetist kas või uudiseid lugeda või vajadusel tööd teha.

Sestap ma siis südamerahus Priority Passi kasutasingi, ka koos lastega reisides, samas oma lohakuse tõttu kordagi konto väljavõtet üksipulgi uurimata. Suve lõpus ja sügisel käisime pikemal reisil Hispaanias ja Ameerikas.

Hakkasin alles pärast seda oma krediitkaardi ja jooksva konto arveid üle vaatama - ükskõikne nagu ma rahaasjades üldjuhul olen. Alles siis märkasin, et minu arvelt on korduvalt maha võetud summasid 27 dollarit ja 81 dollarit ilma, et nende päritolu mulle meenuks.