Ühtekokku osales valikkooride kontserdil 7500 lauljat ning pillimängijat. Koos pealtvaatajatega oli kontserdi alguses lauluväljakul aga ligi 90 000 inimest, kui laval esines rongkäigust saabunud ühendkoor. Tulesüttimiseks tõusti suisa püsti:

Kontserdil "Aja puudutus" kõlasid 25 tuntud teost varasematelt pidudelt. Erandiks oli 1950. aasta laulupidu, mida rahvas mälestas püsti seistes vaikuses ning pead paljast.

Laulupeo kohta tavatult hilja lõppenud kontserdi lõpp sumbus sumedasse suveöösse ning laulukaare alla ilmus näpunöörimustris valgusmäng. Kontserdi lõpuosas kõlanud René Eespere "Ärkamise aeg", Tõnis Mägi "Koit" ja Alo Mattiiseni "Sind surmani" puudutasid pealtvaatajaid sügavalt – rahvas tõusis püsti ning väljakul süttisid inimeste käes tuhanded mobiiltelefonide tulukesed. Väga eriline hetk oli see, kui kordamisele tulnud ülitähendusliku loo "Koit" esitusega liitus solistina ka loo autor Tõnis Mägi ise.

Laulupeo üldjuht Hirvo Surva ütles, et esimene kontsert läks väga hästi. "Tänagem kõiki tegijaid, tänagem kõiki lauljaid, dirigente, koorijuhte, kogu meeskonda. Tänu neile on see meie ühine pidu võimalik," lisas Surva

Pühapäeval algusega kell 14.00 algab laulupeo teine kontsert "Puudutuse aeg", mis on laulupeo suurkontsert, kus esinevad kõik kooriliigid ja orkestrid. Enne seda, algusega kell 11.00 toimub Kalevi staadionil viimane, kolmas tantsupeo etendus "Puudutus".