Komplektis on tekstiredaktor
, tabel
, loengugraafika
ja joonistusprogramm
. Erinevalt eelmisest, 5.2 versioonist, ei kasutata enam ühist töölauda, vaid programme saab avada ükshaaval nagu Microsoft Office’i omi. Lisandunud on XML-vormingu tugi. Kasutusele on võetud unicode-tehnoloogia.

Üritatakse matkida paljukirutud Microsoft Office’i kasutajaliidest ja parandatud on ka ühilduvust selle failidega. Lihtsate dokumentide korral tõepoolest probleeme ei ole, kuid keeruka küljendusega dokumente konverteeritakse endiselt vigadega. Eesti eritähtedega saab StarOffice 6.0 kenasti hakkama ja küllap ilmub selle jaoks ka eesti keele õigekirja kontrollimise programm, mis tõsi küll on tasuline.

Tegumiriba parempoolsesse otsa lisandub nupp, mille abil saab StarOffice’i programme käivitada. Need käivituvad nüüd endisest kiiremini. 

Mulle jättis StarOffice 6.0 igati meeldiva mulje. Tavakasutajale (nt koolipoisile) ei tohiks olla mingit vahet, kas koostada tekstidokument (nt referaat) Microsoft Wordi või StarOffice Writeriga, kuid viimase saab tasuta. Ka riigiasutused võiksid maksumaksjate raha säästa, valides kontoritarkvaraks StarOffice.

StarOffice töötab nii Windowsi (s.h ka Windows XP) kui ka Linuxi keskkondades. Massilist StarOffice’ile üleminekut pole seni toimunud. Kogu maailmas domineerib endiselt Microsoft Office. Harjumus on suur jõud ja mugavuse eest tuleb maksta. Usutavasti jääb enamik Microsoft Office’iga harjunuist sellele ka edaspidi truuks.

Asjahuvilistel tasuks StarOffice’t ise proovida (100MB). Huvi peaksid pakkuma esimese viite arvukad kommentaarid.