P800 on kolmesüsteemne mobiiltelefon, suure puutetundliku värvilise ekraaniga pihuarvuti, digitaalne kaamera, video- ja MP3-pleier. Seade toetab polüfoonilisi helinaid, multimeediasõnumeid, Javat ja Bluetoothi. Suurel, 320x208 pikslisel 4096 värviga ekraanil saab mängida 3D mänge või Opera brauseri abil Internetis surfata. P800 on 16MB sisse ehitatud mälu (sellest 12MB kontaktide, piltide jm jaoks) ja 16MB Memory Stick Duo mälu. Viimase asemel võib osta mahukama mälukaardi. E-posti, kalendri, kontaktid ja märkmed saab sünkroniseerida arvutis oleva Outlooki või Lotus Notesiga. Operatsioonisüsteem on Symbian OS 7.0.

Tavaolekus on suur ekraan osaliselt kaetud nuppudega klapiga. Siis töötab seade nagu digikaameraga mobiiltelefon. Kaamera objektiiv on seadme tagaküljel, pildi maksimaalne punktitihedus 640x480 pikslit. Korraliku pildi kvaliteedi jaoks on vaja tugevat valgustust. Kui klapp avada või eemaldada, muutub seade puutetundliku ekraaniga pihuarvutiks. Sellisel juhul võib helistamiseks kasutada virtuaalset klaviatuuri, mille klahvidele tuleb vajutada komplektis oleva pulgaga. P800 sisaldab kõiki pihuarvuti tavalisi funktsioone: E-post, brauser, WAP, suur kalender, ülesannete nimekiri, märkmik jne. Muusikat saab kuulata komplektis olevate kõrvaklappide abil. Pildi kerimise teeb mugavaks küljel paiknev rattake. Väärib märkimist selle mudeli suur töökiirus. Kadunud on Ericssoni telefonidele seni omane olnud menüüde aeglus.

Mõõtmed on 117x59x27 mm, mass 148g. Kõneaeg kuni 13h, ooteaeg kuni 400h. Hind EMT kliendile ja liitujale 13990 kr, teistele 14490 kr. Nii kallist seadet saavad endale lubada muidugi vaid varakad ostjad. Need, kes vajavad ainult telefoni, saavad selle kätte palju odavamalt. Kes tavaliselt kannavad kaasas telefoni, pihuarvutit, MP3-pleierit ja digikaamerat, peaksid sellise hübriidseadme vastu kindlasti huvi tundma. Loomulikult saab 4-megapikslise kaameraga parema pildi ja iPod pleier mahutab palju rohkem muusikat, aga need maksavad ju igaüks ka peaaegu sama palju kui P800. Igatahes on P800 õnnestunud näide digitaaltehnika võimaluste ühte seadmesse ühendamisest.