Viimase aktiivsus ei tohiks siiski üllatada, kuna Euroopa suurim, eelkõige ekspordile orienteeritud majandus, lihtsalt vajab uusi turge ja tooraine tarnijaid. Ukraina on selles suhtes igati perspektiivikas regioon.

Muude poliitiliste meetmete seas on Saksa Liitvabariigi mitmed ametkonnad otsustanud panustada ka endisele poksijale ja praegusele populaarsele poliitikule Vitali Klitškole (s. 1971), kes viimased 16 aastat on elanud Saksamaal. Just seal treenis ta koos oma noorema venna Vladimiriga, õppinud korralikult ära saksa keele ning muutunud üheks suurimaks maksumaksjaks kohalike sportlaste seas. Loomulikult avaldas atleedile olulist mõju ka nö tema teise kodumaa elulaad ning mentaliteet. Kõiki neid asjaolusid arvestades, üritatakse nüüd teda mõjutada poliitiliselt soodsas suunas.

Saksa parempoolsete parteide programmide mõju on tunda Klitško juhitava partei UDAR! (sõnamäng: "LÖÖK!") programmis; see lühend tuleneb "Ukraina demokraatlikust ühendusest reformide eest". Oma eelmise aasta detsembrinumbris kirjutab German-Foreign-Policy.com (2013/12/10), et juba 2011 teatas CDU ("Kristlik-Demokraatliku Liit") poliitik Werner Jostmeier, et Klitškod instrueeriti ühe kristlik-konservatiivse erakonna loomise küsimustes. Sarnaseid poolkonfidentsiaalseid teateid võib esitada aga veelgi.

Teatavasti toimuvad 2015. aastal Ukrainas järgmised presidendivalimised ja pole sugugi välistatud, et Vitali Klitško võtab selles osa opositsiooni ühendkandidaadina, sest Julia Tõmošenko osavõtt on välistatud. Ja Saksamaa kasvatab juba varakult endale lojaalset võimalikku riigiepead, seda eeskätt Konrad Adenaueri Fondi korraldatud ürituste ja privaatkohtumiste raamistikus.