Möödunud nädalal sai positiivse kinnituse kolm A gripi proovi, neist kaks olid H1N1 ja 1 B gripp. Gripihooaja algusest on terviseameti nakkushaiguste laboris uuritud 2499 proovi uue gripi tekitaja suhtes. Positiivse kinnituse on saanud 881 uue gripi A(H1N1) proovi.

Vaatamata sellele, et haigestumine 9. nädalal oli valdavalt seotud muude respiratoorseid viirusnakkusi põhjustavate viirustega, ei saa gripihooaega veel lõppenuks kuulutada.

Möödunud nädalal lisandus üks uue gripi surmajuht, suri 53-aastane mees, kes kuulus riskirühma. Kokku on surnud 21 inimest, neist vanusrühmas 65+ kümme inimest, vanuses 28-65 kaheksa inimest ja kolm last (vanuses 3, 13 ja 14 a).

Lahanguproove on uuritud uuele gripile 44 korral, neist 17 on olnud positiivsed, neljal juhul diagnoositi gripp haige eluajal.

Aasta üheksandal nädalal (1-7. märts) haigestus ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse 3069 inimest, seda on üheksa protsendi võrra vähem kui möödunud nädalal.

Haigestumus 100 000 elaniku kohta oli 229 (8.nädalal- 238). Grippi haigestunute arv vähenes samal ajal 20 protsenti. Haigestunute seas on jätkuvalt enim kuni 5-aasta vanused lapsed, kuid nendegi hulgas hakkab haigestumine langema.

Kuna gripiviiruse poolt põhjustatud hingamisteede haigusi on ainult sümptomite põhjal raske teistest respiratoorsetest haigustest eristada, siis palume arstidel mitte kaotada valvsust ja pöörata tähelepanu uue gripiga seotud haigestumisele ning jätkuvalt soovitame gripivastast vaktsineerimist.

7. märtsi seisuga on end uue gripi vastu vaktsineerinud esimese annusega 33 605 inimest, koos teise annusega on vaktsineeritud 49 892 inimest.