Artikli algatuses oli väga hea kujutluskild, kuid paraku kleiti eelistanuks transvestiitne homo, tavaline poiss eelistab ikka sookaaslaste rõivaid, et terminites täpne olla.

Eelpooltoodud põhjendus omasooiharate kooselu seadustamiseks on väga hea, seega pole muud lisada kui, peale Hollandi lisage tolerantsete maade loetelusse siiski ka Taani ja Rootsi.

Omaltpoolt juurde. Homod on kõige närvilisem ja kapriissem inimosa, kelle suhted kipuvad paraku lühidaks jääma ehk grupisisene nali, et “me kõik oleme ju litsid”. Abielu on sedavõrd meie kultuuri aluspõhi, et iga inimene vähemalt enne romantika lõppu hinges on unistanud pikast ja pidevast kooselust armsamaga. Paraku elu karmid reeglid murravad siira unelma ja annavad asemele pigem majanduslikud või ka “üksi on hea aga kahekesi parem” ideed.

Heteroseksuaalsed inimesed saavad ka ilma seaduseta läbi, sest laps on tegelik siduja ning eesmärk. Kuid gayd siiski lapsi ei saa (kui pole tegu just väga võimeka isendiga, kes fantaseerides võib olla vahekorras ka mitteihaldusobjektiga).

Puhtinimlikult võiks kooselul ametlik maik, sest pikema suhte nimel töötaksid ka homod ja ühiskond saaks juurde teatava protsendi stabiilseid liikmeid. Kõrgeim enesetappude arv USAs on just noorte (avastanud) homode hulgas, sest neid ei loeta ikkagi võrdväärseteks teistega. Isiklikultki võin lisada, ei ole elutahet kui sa tead et kallim otsustab lihtsalt ära jalutada, kui suur love otsa saab, sest pole ühiseid eesmärke.

Ma ei taha öelda, et seadus oleks ainuvõimalik tee, kodu võib rajada ka vabadel mõtetel, kuid soodustav stabiilsuselement oleks ta igatahes ning näitaks ka ühiskonna küpsust hoida oma liikmeid hoolimata, kes nad sünni poolest ka iganes on.