Ent paraku tuli tõeline asjaseis kohe ilmsiks. Linnavalitsust ei väisanud mitte linna vara himustavad röövlid ega maffiamehed, vaid hoopis kapo ametnikud, kes tegutsesid kriminaalmenetluse raames ja kohtu loal.

Nende tõsiasjade valguses muutub Savisaare kisa „kohvritega meestest“ naeruväärseks. Olnuks tegu sissemurdmisega, oleks linnavalitsus sellest teada andnud kohe pärast juhtunut, mitte mitu päeva hiljem.

Keskerakonna poliitikutel on tõesti põhjust olla murelik ja anda ennetavaid meedialööke, sest pistisevõtmise kahtlustusega kinni peetud abilinnapea Taavi Aasa nõunik Ivo Parbus võib ütlusi andes paljastada nimesid, mis pole seni sellest skandaalist läbi käinud. Samuti võib nii mõndagi linnavalitsusele soovimatut avalikkuse ette tuua Merko juhatuse liige Tõnu Korts, kes on ka kinni peetud.

Et Savisaare meeskond võtab meediamüra tekitamist nii suure innuga, reedab kartust, et seni avalikkuse ette tilkunud informatsioon võib olla osa suuremast, nüüdseks akuutses paljastamisohus skeemist. Juba tekkinud ja avaldatud kahtlusi on raskem tõrjuda kui džinni pudelisse tagasi ajada. Küllap aeg toob arutust.