Teie Suure-Jaanis elaval vanaemal kukub muidugi õunakook käest maha sellise jutu peale: “sa püha müristus, mis kõik välja ei mõelda!” Ajakiri Loving More jääb elunäinud vanaemaga kahjuks eriarvamusele.

Nemad arvavad oma võrguleheküljel niimoodi: “Polyamory (paljuarmastus? mituarmastus?) on loodud tähistamaks suhteid, milles täiskasvanud inimene armastab rohkem kui üht täiskasvanut. See ühendab abielupaare, grupiabielusid, intiimseid suhtlemisvõrke, kolmiksuhteid, aga ka inimesi, kellel on hetkel üks partner või polegi partnerit, aga kes on valmis suhteks mitme inimesega. Sisuliselt tähendab see eetilist polügaamiat”.

Väga põnev — eetiline polügaamia. Ei olegi pornoklubi, tegelevad eetikaga hoopis? Arutame edasi: teie partner leiab, et te olete väga huvitav inimene, kellega on tõesti hea koos aega veeta. On olemas intellektuaalne sobivus, emotsionaalne sobivus. Aga näed, ei klapi voodis kuidagi, pinguta palju tahad. Või siis klapid ainult natukene, aga tahaks rohkem klappida.

Vastupidist versiooni (sellist, kus on seksuaalne sobivus, aga mitte intellektuaalne) ajakiri eriti ei propageerinud, kuigi ka ei välistanud.

Sisuliselt midagi eriti oluliselt uut ei pakuta: eestlased ajavad sedasama asja juba päris kaua, on ju kogu aeg ajanud, nagu teised rahvadki. Ainult et salaja, ja pärast räägib Baskin anekdoodi, “mees tuleb üks päev varem komandeeringust koju jne jne”. Loving More tahab aga pakkuda armastust kui püha kingitust niiviisi, et kui kellelgi ühest inimesest üle jääb, saavad teised ka, kui tahavad.

Nii et rohkem häid inimesi, rohkem armastust?