Tänavuse võistlussarja teemaks on “Lahendused eakatele”, mille käigus tuleb noortel välja mõelda ja esitleda ideid, kuidas tehnoloogia võiks aidata vanemaid inimesi nende igapäevastes toimetustes. Olgu selleks tõsieluliseks väljakutseks näiteks eakate paranemine vigastustest, uute tehnoloogiatega sammupidamine või igakuise eelarvega hakkama saamine.

Meeskonnatööna valmiva ideelahenduse väljatöötamisel on noored otsinud endale üle 60-aastase eaka partneri, ühiselt sõnastanud probleemi, uurinud seniseid lahendusi ja töötanud välja oma uuendusliku lähenemise.

Robotivõistluse teises osas ehitavad ja programmeerivad 50 meeskonda iseseisvalt tegutseva LEGO Mindstorms roboti, mis peab 2,5 minuti jooksul lahendama erinevaid ülesandeid ja koguma võimalikult palju punkte.

FIRST LEGO League (FLL) on rahvusvaheline 9 – 16 aastaste õpilaste võistlus, mis toimub üle terve maailma ning mille eesmärgiks on teaduse ja tehnoloogia populariseerimine noorte hulgas.

FLL võistlussarja korraldajaks Eestis on MTÜ Robootika. Kooliõpilaste robotivõistlus toimub rahvusvahelise robotiehitamise ürituse Robotex 2012 raames.

2007. aastal alguse saanud Eesti koolirobootika projekti toetab Tiigrihüppe Sihtasutus. Õpetajatel ja huvialaringide juhendajatel on võimalik osaleda kursustel, samuti toetatakse õppematerjalide ja robotikomplektide ostmist koolidele. Tänavu alustati Tiigrihüppe Sihtasutuse toel WeDo robootikaplatvormi juurutamist juba algklassides ja lasteaia vanemas rühmas.

Tiigrihüppe Sihtasutus on Haridus- ja Teadusministeeriumi haldusalasse kuuluv organisatsioon, mille tegevuse eesmärgiks on aidata üldhariduskoolidel õppeprotsessi ajakohastada erinevate tehnoloogiate ja metoodikatega ning tõsta laste ja noorte huvi loodus- ja tehnoloogiaainete vastu. 15 tegutsemisaasta vältel on Tiigrihüppe Sihtasutus toetanud koolide IT projekte kokku enam kui 19 miljoni euroga. Igal aastal osaleb sihtasutuse korraldatud koolitustel ligi 5000 inimest. Pakume lisaks arvukatele koolitustele koolidele rahalist tuge arvutite, esitlustehnika ja teiste tehnoloogiataristuga seotud ettevõtmiste elluviimiseks. Samuti toetatakse erinevate arvuti teel juhitavate õppevahendite – freespingid, tikkimismasinad, mikroskoobid ja mõõteseadmed, robootikakomplektid – soetamist.