"E-Toimik rakendati tööle täpselt sellises etapis, kui süsteem peale neljakuulist risttestimist selleks valmis oli ning projekti koordineeriv töörühm selle heaks kiitis."

Ka tekitavad Sihvartis hämmeldust süüdistused, mille kohaselt rakendati süsteem ettenähtud ajal tööle pelgalt justiitsministri käsul.

"Nagu öeldud, ei otsusta E-toimiku rakendamist mitte justiitsminister, vaid koordineeriv töörühm, kuhu kuuluvad spetsialistid kõikidest projektiga hõlmatud asutustest – siseministeeriumist, justiitsministeeriumist, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist, Politseiametist, prokuratuurist ja RIK-ist" ütles Sihvart.

"Uuele süsteemile ülemineku protsess on kaks nädalat pikk ning koordineerival töörühmal on õigus katkestada üleminek koheselt, kui selguvad suuremad probleemid."

Sihvart nentis, et uue lahenduse rakendamisel esines tõepoolest esimestel päevadel mõningaid tõrkeid, sellega aga oldi varem arvestatud ning see ei takistanud kindlasti õigusemõistmise ja menetlemise protsessi.

"See, et uue infosüsteemi rakendamisel tekib alguses tõrkeid on paratamatu ja kõigi probleemidega on operatiivselt ning kiirelt tegeldud," ütles Sihvart.

Näiteks võis see tähendada, et prokuröril polnud võimalus toimiku kohtusse saatmisel selle kohta elektroonilisse süsteemi sisestust teha – õiguslikult see mingeid tagajärgi kaasa ei toonud, küll aga tähendas mõnevõrra suurenenud töökoormust, sest inimene pidi lihtsalt tagantjärele need andmed sisestama.

Ka Riigiprokuratuur ja Harju Maakohus lükkavad ümber Postimehes ilmunud artiklis esitatud väite, nagu oleks prokuratuur ja kohus E-Toimiku rakendumise tõttu tülis.

Mõlemad kinnitavad, et koostöö prokuratuuri ja kohtute vahel on endiselt konstruktiivne ning E-Toimiku rakendamisel ilmnenud olulisemad vead on Registrite ja Infosüsteemide Keskuse poolt mõne päeva jooksul likvideeritud.

E-Toimik on uus õiguskaitseasutuste elektrooniline andmevahetussüsteem.