Justiitsministeeriumi asekantsleri Marko Aaviku sõnul loodi uus portaal selleks, et majandusaasta aruannete koostamine ja esitamine võimalikult lihtsaks muuta. "Ettevõtjad saavad portaalis täita etteantud vorme ning ei pea enam nuputama, mis ridu ja kuidas majandusaasta aruannetesse kirjutada."

Aavik lisas, et praegu avatakse keskkond eelkõige tutvumiseks. Jaanuar on mõeldud portaali stabiliseerimiseks, samuti tuleb jaanuaris juurde lisaarendus, mis muudab süsteemis genereeritud aruande ilusamaks.

"Kuna uue portaali kaudu saavad majandusaasta aruandeid koostada ainult äriühingud, mittetulundusühingud ja sihtasutused, kelle majandusaasta aruannete esitamise tähtaeg on 30. juuni, siis kohe jaanuaris kellelgi aruandeid esitada ei ole vaja."

Majandusaasta aruandeid ei pea ettevõtjaportaali elektrooniliselt sisestama tingimata ettevõtte esindusõiguslikud isikud ise, selleks on võimalik volitada mõnda teist isikut, näiteks raamatupidajat. "Esindusõiguslike isikute kohustuseks jääb sellisel juhul vaid aruande allkirjastamine ja seda saab teha nii digitaalselt kui ka paberil," selgitas Aavik.

Nendele, kes majandusaasta aruandeid digitaalselt esitada ei soovi, on jäetud esimesel üleminekuaastal võimalus esitada aruannet ka paberil notari kaudu.