„Koduleheküljel www.peatus.ee asuv ühistranspordi infosüsteem on Eesti esimene üleriigiline reisiplaneerija, mis koondab kõik ühistranspordivõimalused ühte kohta," ütles Maanteeameti ühistranspordi osakonna juhataja Ingmar Roos.

Tema sõnul on seni samalaadseid süsteeme ehitatud üles linnade või teenusepakkuja baasil. Süsteemi loomise üks eesmärk on ühistranspordialase teabe parema levitamisega tõsta ühistranspordi populaarsust.

Kui siiani on vaja näiteks saartele reisi planeerides erinevate võimaluste teadasaamiseks külastada nii praami-, lennu- kui ka bussiteenuseid pakkuvate firmade kodulehti, siis tänasest saab kogu info kätte ühelt lehelt.

Reisiplaneerija abil on võimalik planeerida erinevaid ühistranspordiliike ja liine kasutades enda reis ühest Eesti punktist teise. Otsingut on võimalik teostada nii peatuse nime, aadressi kui ka kaardilt suvalise punkti valimisega. Süsteem pakub vastavalt kasutaja valitud otsingutingimustele välja sobivad ühendused valitud kuupäeval ja kellaajal, samuti informatsiooni kõikide Eesti maakonna bussiliinide, kaugliinide, rahvusvaheliste bussiliinide, Tallinna, Tartu, Pärnu, Rakvere ja Viljandi linnaliinide sõiduplaanide kohta.

Kodulehel on info ka praamiühenduste, siseriiklike lennuliinide ning rongiliinide kohta. Edaspidi on kavas peatus.ee lehel muuta kättesaadavaks ka muud kohalike omavalitsuste liinid.

Reisiplaneerija on töötatud välja projekti Ühistranspordi infosüsteemi väljatöötamine teise etapi raames. Reisiplaneerija arendus maksab 2,3 miljonit krooni. Projekti Ühistranspordi infosüsteemi väljatöötamist rahastavad 77,06% ulatuses Island, Liechtenstein ning Norra pooltEuroopa Majanduspiirkonna ja Norra finantsmehhanismi tagastamatu abiga. Ühistranspordi infosüsteemi arendab Cybernetica AS.  

Maanteeameti, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi, piirkondlike ühistranspordikeskuste, maavalitsuste ja linnavalitsuste koostöös sündinud peatus.ee on arenev süsteem, mille paremaks tegemisel saavad kasutajad abiks olla, andes kodulehe kaudu tagasisidet leitud puudustest ja headest ideedest. Ühistranspordi infosüsteemi arendamine järgmises etapis luuakse piletimüügi infosüsteem, mille abil on muuhulgas kavas hakata peatus.ee lehel pakkuma informatsiooni Eesti ühistranspordiliinide piletihindade ning soodustuste kohta.  

Reisiplaneerijat on võimalik kasutada enimlevinute vabavaraliste veebilehitsejatega ning Interner Explorer 7.0 ning uuemate versiooniga.