Rasmussen ütles täna Läti Raadiole, et "Põhja-Atlandi aliansil pole kombeks oma plaanidest avalikult rääkida, kuid ma võin teile garanteerida, et NATOl on olemas kõik vajalikud plaanid, mis tagavad kaitse kõikidele liikmesriikidele," vahendasid ERRi raadiouudised

Eesti kaitseministeeriumi kinnitusel on kollektiivkaitse tagamine NATO peamine ülesanne ning selles vallas tehakse pidevat ja rutiinset tööd." Täiesti rutiinne ja tavapärane tegevus on ka planeerimine, milles Eesti NATO liikmena samuti osaleb. Kaitseplaneerimine on mitmetahuline ja pidev protsess, mistõttu tuleb kõikvõimalike ohtude eest kaitsmiseks erinevaid plaane pidevalt täiustada, et NATO oleks alati valmistunud kõikide, nii uute kui ka traditsiooniliste ohtude tõrjumiseks," selgitas kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet Delfile.

"NATO-s planeerimise vallas toimuvad arengud on juba pikka aega liikunud Eestile igati soodsas suunas ning meie julgeolek pole kunagi olnud nii hästi kaitstud kui täna," märkis ta.

Briti majandusajakiri The Economist teatas eile, et NATO on põhimõtteliselt heaks kiitnud plaani kolme Balti riigi kaitsmiseks. Selle võtab tõenäoliselt vastu nato sõjaline, mitte poliitiline tiib.