Kõiki neid asitõendeid esitleti Harju maakohtus toimunud avalikel kohtuistungitel. Kohtunik Violetta Kõvaski meelest ei tõendanud lindid midagi.

Dmitri Linteri telefonikõned:

20. aprill kell 21.10 kõne tundmatuga. Linter ütleb, et on saanud jõuorganitest infot, et 25.04 algab piirdeaia paigaldamine ja et tulevad sõjaväejõud. “Piisaks vanamutikesest, keda seal politseinik lööb või lihtsalt seal taltsutab.”

23. aprill kell 10.24 kõne Igor Grabovskiga. Ekspress kirjutas aprillis 2007, kuidas Öise Vahtkonna aktivist Grabovski on pikka aega äritsenud natsisümboolikaga. Linter arvab, et kulgevad kontrollimatud protsessid kindlaks määratud moel, nagu oligi arvestatud.

Kell 10.26 kõne Klenskiga, milles Linter arvab, et kohe algab tegevus, mida nemad enam ei kontrolli.

Kell 13.04 kõne Vene numbrile. Linter teatab, et 25. aprillil võib alata suur sõda. Räägib arestimajade ettevalmistamisest, politseinike, sõjaväe koondamisest. „Peab mobiliseerima sisemise ressursi ja seda tuleb teha mingi sümboliga,” ütleb Linter. Palub Georgi linte umbes 3000 tükki. Lisaks Venemaa sümboolikat, lippe tekstiga „Ma armastan Venemaad”. „Vaja on lüüa kavalusega, oskusega ja sümboliga. Sümbol loob inimestes teatud tuju, et politseile vastu hakata,” ütleb Linter.

25. aprill kell 22.34 kõne Andrei Zarenkoviga (Konstitutsioonipartei juht). Linter: “Me ei pea isegi kätt külge panema, teatud inimesed on valmis tegema väga inetuid asju.” Räägib Läti poistest, kellega ei saa n i i käituda. „Ja poisid on valmis sõjategevuseks.”

Arutavad, et mida kiiremini monument maha võetakse, seda parem. Et siis tuleb teine „laul”. Et arvatakse, et neile on kõige tähtsam monument, aga Zarenkovi sõnul võidakse monument viia ükskõik kuhu.

Linter arvab, et peaks demonstratiivselt tulema välja perega, lastega. Ütleb, et kui asi algab, algab see automaatselt, kuna algatus on rahvuslik ja peamine on saada välja võimalikult suur hulk inimesi. „Edasi see kõik organiseerub iseenesest viie sekundiga.”

26. aprill kell 00.31 saab Linter sõnumi Vene numbrilt..