Timukakandidaadid peavad olema vaimselt tugevad ja suurepärase moraaliga, öeldakse vanglavõimude tööpakkumises pikka aega vakantsena püsinud ametikohtade täitmiseks, vahendab AFP.

Otsitakse kaht timukat ja kandideerida võivad ainult 18-45-aastased Sri Lanka mehed.

Sri Lankal ei ole ühtki süüdimõistetut üles poodud pärast surmanuhtluse moratooriumi, mis kehtestati 1976. aastal, aga president Maithripala Sirisena teatas eelmisel nädalal, et kavatseb poomisi uuesti alustada kahe kuu jooksul.

Sirisena ütles parlamendile, et on võtnud eesmärgiks surmanuhtluse taastamise narkokurjategijatele.

Pärast eelmisel kuul Filipiinidel visiidil käimist ütles Sirisena, et tahab kopeerida sealse presidendi Rodrigo Duterte karmikäelist võitlust narkootikumise vastu.

Sri Lankal määratakse kurjategijatele regulaarselt surmanuhtlusi mõrvade, vägistamiste ja narkokuritegude eest, aga seni pole hukkamisi täide viidud ja karistus on nii muutunud eluaegseks vangistuseks.

Colombo peamises vanglas oli 2014. aastani timukas tööl, aga siis läks ta pensionile ja talle pole asendajat leitud. Kolm värvatut lahkusid nädalate jooksul töölt, sest neil ei olnud midagi teha.

Välja valitud timukatele pakutakse palka maksimaalselt 36 410 ruupiat (184 eurot) kuus ja neil on õigus saada riiklikku pensioni.