"Eesti riik on rahvusvahelist koostööd ning üleilmsetele probleemidele koos lahenduste otsimist ja leidmist alati oluliseks pidanud. Ainult nii saame lahendada meie jaoks olulisi küsimusi, mille puhul Eesti hääl ja tegevus üksikuna mõjule ei pääseks," ütles Ratas sotsiaalmeedia vahendusel. "Samast põhimõttest lähtusime globaalse ränderaamistiku põhjalikes aruteludes ÜRO-s, Eesti ühiskonnas, valitsuses ja parlamendis."

"Eesti toetab ÜRO peaassambleel ränderaamistiku vastu võtmist, sest see seisab ebaseadusliku rände vastu, toetab illegaalselt riiki sisenenud inimeste kodumaale tagasisaatmist, aga aitab seista ka meie endi võõrsil elavate ja töötavate inimeste õiguste eest. Samuti tugevdab ränderaamistik inimkaubanduse ja -smugeldamise vastast võitlust ning kaitseb haavatavas olukorras naiste ja laste õigusi," loetles peaminister.

"Ränderaamistik ei too Eestile kaasa pagulaskvoote ega suurenda illegaalset immigratsiooni. Vastupidi, sellega ei kaasne kohustusi, aga ÜRO liikmesriigid näitavad raamistikku kokku leppides tahet koos probleemidega võidelda ning globaalsetele väljakutsetele ühiselt vastu seista," toonitas Ratas.

Valitsusjuht kinnitas, et usaldab välisministeeriumi raamistikku toetavat seisukohta ning õiguskantsler Ülle Madise hinnangut, et tegemist pole õiguslikult siduva dokumendiga. "Samuti austan alati meie parlamendi otsuseid ja suuniseid. Välisministeerium lähtub riigikogu 26. novembri toetavast avaldusest ränderaamistiku osas. Ei ole mõistlik ega vajalik avada uuesti juba korduvalt läbi vaieldud debatte," sõnas Ratas.