Nädala Reinsalu

Ei ole vaja neid nõunikke sinna riigikokku. Tubegi pole seal nii palju, siis tuleks uus maja ehitada.

Valitsuse pressikonverentsil 16. augustil

Nädala anekdoot

Blondiinil on alati külalistele külmkapis õllepudelid. Pooled tühjad, pooled täis. Tühjad pudelid on neile külalistele, kes õlut ei joo.

Esialgu püsis Ossinovski uus hobi avalikkuse eest varjul, sest ta jõi peamiselt erakonnakaaslastega. Millalgi aga hakkasid nad end välja vabandama. Marju Lauristin väitis, et ta on juba päris vana ja elab Tartus, seetõttu ei saa. Ossinovski vastuväited, et kõik tartlased joovad, ei kõigutanud Marjustini otsusekindlust.

Andres Anvelt vabandas end välja vajadusega käia õhtusel ajal Kanuti aias patrullimas. Riina Sikkut ütles, et amet on raske ja vajab õppimist. Indrek Saar oleks hea meelega mõne toobi võtnud, aga kartis, et peale teist õlut läheb ta Ossinovskiga kaklema ja seetõttu loobus.

Nii juhtuski, et Ossinovski hakkas järjest enam õhtusel ajal jõlkuma linna peal, kus ta paratamatult sattus ka kahtlastesse seltskondadesse. Mõnda aega istus ta Nimeta Baaris, aga lahkus sealt solvunult, kui mõistis, et ei Briti turistid ega ka seal peigmeest ootavad Eesti näitsikud ei usu, et ta on partei esimees ja endine minister.

Seejärel avastas ta enda jaoks Valli baari. Selle püsiklient Mart rääkis, et poliitiliselt on ta Ossinovskiga vastandlikel seisukohtadel, aga joomakaaslaste osas näitab ta üles enesestmõistetavat sallivust ja võtab iga uut baarikaaslast kui teist viinanina, mitte kui poliitikut.

Ühe korra läksid nad siiski tülli. Mardi sõber Teet kaebas, et põud võttis tal suvel kaks õunapuud aiast ära. „Põud on looduses tavaline. Vilets õunapuu oli, kui ta ära kuivas,“ arvas sellest Mart. Ossinovski jaoks oli see liig. „See on ohvrisüüdistamine. Õunapuu pole kunagi ise süüdi, kui ta ära kuivab. Põud on süüdi,“ teatas Ossinovski.

Järgnes pikem tüli, mille käigus Ossinovski suhted Valli baari rahvaga jahenesid märgatavalt. Peale seda pole Ossinovskist juba pikemalt midagi kuulda olnud. Mõni räägib, et siin ja seal on teda nähtud, aga kindlaid tõendeid napib.

Taoline olukord tekitas muret Stenbocki majas, kus ei teatud, kuidas riiki valitseda, kui koalitsioonipartnerit tuleb ebatavalistest kohtadest taga otsida. Küll aga näitasid hämmastavat ükskõiksust üles sotsiaaldemokraadid. Keegi neist ei soovinud sukelduda pealinna ööelu keerisesse, et esimees poliitikalaua taha tagasi tuua. Vastupidi, sotside silmadesse tekkis kummaline helk, nende samm muutus kergemaks ja kusagilt tekkis usk, et peatselt tõuseb ka reiting.

Stenbocki maja sotside lootused ei rõõmusta, nemad tahaksid koalitsioonipartnerit uuesti laua taha saada. Kui keegi märkab Jevgeni Ossinovskit või omab tema asukoha kohta täpset infot, siis sellest palun teatada aadressil tanel.kiik@riigikantselei.ee Anonüümsus tagatud, võimalik on ka väike vaevatasu. Vältida tuleb Ossinovskiga suhtlemist, kindlasti ei tohi talle pakkuda alkoholi.