Reuters kirjutab, et Ivanišvili on võimukoalitsiooni suurima partei liider. "Meil olid temaga mõned erimeelsused," põhjendas Kvirikašvili tagasiastumist. "Arvan, et nüüd on hetk, mil valitseva partei liider peaks saama võimaluse ise uus valitsuskabinet moodustada."

Eesti suursaadiku Kai Kaarelson ütles Delfile seevastu, et valitsuskriisi vallandas mai keskel Tbilisi peamistes ööklubides toimunud politseireid, kus narkootikumide konfiskeerimise eesmärgil võeti valimatult kinni klubide külastajad. Selle tagajärjel puhkesid Gruusias suured meeleavaldused, kus protesteeriti politsei liiga jõulise tegevuse vastu.

Samuti on Kaarelsoni sõnul riigis palju pahameelt tekitanud karm narkopoliitika, nõutud on näiteks kanepi tarbmise kriminaalkorras karistamise lõpetamist.

Kaarelsoni sõnul olid pinged suured juba varem ja eelnimetatud sündmused lihtsalt päästikuks, mis tagasiastumiseni viisid. Gruusia poliitika on olnud tema meelest väga polariseeritud, kuid praegune olukord, kus valitsuserakonnal on üle 115 koha 150st, on Kaarelsoni arvates ilmselt ka tasakaalustamata.

Kvirikašvili tänane samm põhjustas Gruusias palju segadust. Täna õhtul toimus Tbilisis ERSO ja Elina Nechayeva kontsert, kus viibis ka visiidl olev kultuuriminister Indrek Saar ja tema Gruusia ametivend Mihheil Giorgadze. Kohapeal olnud Eesti Päevalehe reporter märkis, et kultuuriminister Giorgadze kuulas Elina Nechayeva laulu ära, ent siis vabandas, et peab seoses valitsuskriisiga ära minema. Seda kinnitas ka Eesti saadik Kaarelson, kelle arvates polnud valitsuse tagasiastumine ministri jaoks üllatus.

Mingit plaani, kuidas Gruusias edasi minnakse, Kaarelsoni teada praegu ei ole.