2. jalaväebrigaadi suurtükiväepataljoni ülem major Meelis Laanemets ütles, et taoline laskeharjutus, kus paralleelselt lasti nii otsesihtimisega kui kaudtulepositsioonidelt, viidi läbi esmakordselt.

"Soovisime anda sõduritele võimalikult suure laskekogemuse ja tõsta laskekordade arvu. Kuna põhikutse ajateenijatele oligi see esimene kord lahingmoonaga harjutada, oli peamine eesmärk tõsta relvameeskondade vilumust ülesannete täitmisel. Kahtlemata andsid laskmised juurde
ka kindlustunnet järgmisteks kordadeks," ütles major Laanemets.

Laskeharjutused 122-millimeetristest suurtükkidest toimusid samaaegselt tankitõrjekompanii lahinglaskmistega tankitõrjesüsteemist Milan. Kahe relvaliigi ühised lahinglaskmised on hea koht, kus erinevate sõjaväeliste erialade esindajad saavad oma silmaga tutvuda teiste relvasüsteemide võimekusega ning sünkroniseerida nende mõju taktikalise
ülesande täitmisel.

Sel väljaõppetsüklil suurtükiväe ning tankitõrje erialal teenivad sõdurid saavad väljaõppe 1. jalaväebrigaadi üksustes Tapal ja Jõhvis, kuid hakkavad kuuluma 2. jalaväebrigaadi reservstruktuuri.

Neljapäeval lahinglaskmistel osalenud sõdurid on kohal ka Eesti vabariigi 100. aastapäeva paraadil, kus nad marsivad 2. jalaväebrigaadi koosseisus.